Forfatter Lasse Wardenær Fosshaug har gitt ut sin tredje bok - «Alt etter havet». I den forrige boka «Over brua» la han handlingen til sine barndomstrakter. Lasse, som ble født på Minnesund i 1982, bor i Oslo. Han har store deler av familien sin bosatt i Eidsvoll.

DE «SMÅ» MENNESKENE

Wardenær Fosshaug debuterte med romanen «Looking for love». «Alt etter havet» er hans tredje bok, og som i «Over brua» er det de «små» menneskenes skjebne og kår og samfunnsutviklingen som står i sentrum.

- Jeg er opptatt av rettferdighet, enkeltmenneskes ansvar og alt det som skjer rundt oss. Vi er mer opptatt av å sutre på Facebook enn å ta ansvaret selv, sier han.

Handlingen i «Alt etter havet» er lagt til Årdal. Det er en arbeiderroman, men også en science fiction-roman med dystre undertoner.

- Vi bruker alltid Georg Orwells «1984» som eksempel på en dystert framtidsscenario. Men faktum er at vi nå har et mye verre system enn det Orwell beskrev, mener forfatteren.

LES OGSÅ: Har skrevet roman om Minnesund

IVAN KOMMER TIL ÅRDAL

Handlingen i den nye romanen foregår på to plan: Hovedpersonen Ivan Ivanovitsj ankommer vår tid etter en tidsreise fra relativt nær framtid. Han får seg et hotellrom og jobb på det lokale aluminiumsverket. Livet går sin skjeve gang i Årdal mens leseren får vite mer om Ivan og sakte men sikker aner hvilken retning den verden vi kjenner er på vei. Historien som utspinner seg, skal blant annet utfordre leseren til å tenke over hvilken rolle teknologien spiller i våre liv.

NYTT OPPLAG

Debutromanen «Over brua» solgte godt og ble trykket i to opplag.

- Jeg håper den nye romanen vil selge enda bedre enn første. Forlaget mitt, Flamme forlag, er et lite, selvstendig forlag som satser på kvalitet i alle ledd. Boken burde passe inn i alle bokhyller, mener Wardenær Fosshaug.

- Er du forfatter på heltid?

- Nei, det er foreløpig ikke økonomisk mulig, men målet er jo at jeg skal kunne leve av forfatterskapet mitt. Jeg jobber, i tillegg til skrivingen, som kommunikasjonsrådgiver for NOPA - en interesseorganisasjon for komponister og forfattere av tekster til musikk, sier forfatteren, som har musikk som sin andre store lidenskap.

LES OGSÅ: Farfars fluer, av Lasse Wardenær Fosshaug

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.