– Har jeg det? Så gøy. Og overraskende, utbryter Hanne Guro Rønning fra Maura da vi ringer og gratulerer henne med seieren i sommerens fotokonkurranse. Hun gikk videre fra runde 2 hvor kjæledyr var tema.

HOLDT PÅ EN STUND

– Fortell litt om hvordan ekornbildet ditt ble til.

– Det, eller egentlig de siden dette er ei mor med unger, holder til i trærne i skogen like bak huset mitt. Jeg forer dem hele året, sammen med småfuglene. Så begynte jeg å kjøpe nøtter som jeg legger i en beholder i et tre, og dit kommer mora hver dag for å hente noen. Hun trenger dem vel til å mate ungene sine med, tenker jeg, sier hun.

– Men handlevogna da?

– Jeg begynte etter hvert å legge noen nøtter på bakken og prøvde meg på å fotografere henne. Så fikk jeg ideen med handlevogna, og med en datter med Barbie-dukker så hadde vi utstyret allerede. Men ekornet var skeptisk til den så jeg måtte holde på i noen dager. På kvelden den tredje dagen kom hun bort til vogna, rev den over ende og tok med seg noen nøtter. Men til slutt klarte jeg å få dette bildet. Jeg har også fotografert henne i en lekebil, forteller hun.

– Kommer ekornene helt bort til deg mens du fotograferer?

– Nei, de har aldri vært så nær.

BLOD PÅ TANN

Dyrebildene til Hanne Guro har gitt henne blod på tann, og fremover blir det mye fotografering i hagen i Maura.

Se noen flere av bildene hennes i bildegalleriet øverst.

– Jeg skal prøve meg mye mer utover høsten. Kanskje særlig på fuglene, for det er ganske mange arter her, særlig om vinteren. Jeg har til og med sett en stjertmeis her, den er ganske sjelden her, sier Rømming.

– Hva fotograferer du helst?

– Natur og barn står meg nærmest. Og min nærmeste familie, sier Hanne Guro Rønning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.