- Jeg gleder meg veldig. Dette kommer til å bli kjempegøy, sier 13-åringen til EUB.

Sola skinner på Dal skole fredag ettermiddag. Det er under 24 timer siden NRK offentliggjorde årets ti finalister i MGPjunior-finalen. Jørgen Holst Larsen, til daglig elev i sjuende trinn på Dal skole, er én av de heldige som er plukket ut. Nå går han spennende uker i møte.

- Alle finalistene skal på leirskole for å spille inn en felles låt. Så skal vi også lage en video, sier Holst-Larsen.

- Det var 1.312 som meldte på bidrag til årets MGPjunior. Hva tenker du om å ha kommet gjennom det nåløyet?

- Det var kjempegøy. Jeg danset på MGPjunior i fjor. Det likte jeg veldig godt, og da ville jeg også prøve meg som sanger. Det var 26 som deltok på en audition, og torsdag ettermiddag fikk vi beskjed om hvem som var plukket ut, sier han.

- Hvordan reagerte du da?

- Jeg visste nesten ikke hvordan jeg skulle reagere. Først trodde jeg at de tullet. Det kom på radioen, og jeg trodde de tøyset. Men det viste seg å stemme.

Favoritt på skolen

På Dal skole har naturligvis ikke nyheten gått ubemerket hen. Jørgen har allerede fått mange støtteerklæringer. Nå håper naturligvis alle på skolen at 13-åringen skal stikke av med seieren i den prestisjetunge konkurransen.

- Drømmer du om å vinne hele konkurransen?

- Det har jeg ikke rukket å tenke på. Jeg har ikke lyst til å legge så stort press på meg selv. Jeg håper naturligvis at jeg kan vinne, men det er ikke det jeg ser fram til. Jeg har bare lyst til å ha det gøy, sier han.

LES OGSÅ: Jørgen spilte blues i kommunestyret

Stort musikalsk talent

Slik oppsummerer NRK det lokale musikalske talentet:

«Jørgen (13) danset i MGPjr i fjor, og han har danset for Marcus og Martinus fram til nå. Han danser på Quick to ganger i uken, går til sangpedagog og spiller gitar i kulturskolen. Jørgen kommer, ikke overraskende, fra en musikalsk familie.»

- MGPjr ønsker å feire barn og unge med musikk som hobby, sier prosjektleder for MGPjr, Eva Rutgerson Bie, i en pressemelding.

Jørgen har lagd en kjærlighetssang til konkurransen.

- Ja, det er riktig. Det er nok en sang de fleste kan kjenne seg igjen i. Jeg har prøvd å få litt fengende refreng og lage noe som mange kan identifisere seg med, sier hovedpersonen selv.

Den store finalen arrangeres i Oslo Spektrum lørdag 5. november.

- Jeg synes det er veldig morsomt å stå på scenen. Melodi Grand Prix Junior tar mål av seg å vise fram barn og unge med musikk som hobby, og det har virkelig jeg. Jeg elsker å synge, spille gitar og danse, og gleder meg veldig til å være med på denne konkurransen i år, sier Jørgen.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.