Markedssjef Line Gustavsen og markedskoordinator Marianne Olstad i Jessheim storsenter, har i flere år vært med å arrangere Jessheimdagene. I årenes løp er de og resten av programkomiteen teamet som leverer en folkefest fem dager til ende.

POPULÆRT

- Dette er noe vil folk ha. Både publikum og næringsaktører kommer igjen år etter år, så det er tydelig at de liker arrangementet, påpeker Gustavsen.

- Ikke for å skryte, men kvaliteten på Jessheimdagene blir bedre og bedre. Vi har selvsagt de tunge artistene, men Frode Larsen og Tore Kværner er også flinke til å plukke opp navn som ligger i vannskorpa og vaker før gjennombruddet, påpeker Olstad.

- Det er viktig for os å ha med hele spekteret, fra store artister til små aktører i andre bransjer. Det skaper en helhet, hvis ikke hadde vi bare stått igjen med et par kveldskonserter, påpeker Gustavsen.

LES OGSÅ: CC Cowboys spiller på Jessheimdagene

SOM FØR, OG ...

Årets Jessheimdagene blir som før, men likevel prøver arrangøren Jessheim storsenter å variere programmet.

- Vi har jo bare den plassen vi har, og alt skal skje der. I år blir det tivoli mellom rådhuset og senteret. Det sammen med torget markedet på rådhusplassen der blant annet Ullensaker Røde Kors skal ha en bruktauksjon, kommer til å få plassen til å koke av folk, sier hun.

Storgata blir markedsgate som før, med 80 utstillere, inkludert 32 fra storsenteret.

- Den gata har satt seg og blitt veldig attraktiv for alle parter, og det hersker en god stemning blant folk. Vi prøver hele tiden også der å få til en god miks, men vi trenger ei større hovedgate, ler Olstad.

LES OGSÅ: Inviterer store og små til folkefest

DRAHJELP

Uten Jessheim storsenter hadde det ikke blitt noen Jessheimdagene, men de er like fullt avhengig av drahjelp. Det er nemlig ikke gratis å skape en folkefest.

- Uten samarbeid med sponsorer og Ullensaker kommune, hadde ikke dette gått. På dugnadssiden er korpsforum og Ull/Kisa tungt inne. Dette har fungert veldig bra til nå, men neste år er det på'n igjen med en ny fest som også trenger støtte. Og så er vi selvsagt avhengige av en goodwill i sentrum. Jo flere som ønsker å ta del i disse dagene, jo bedre er det for alle, understreker Olstad.

De to tilretteleggerne har tenkt og jobbet med Jessheimdagene siden januar. Noe av det viktigste for dem er at disse dagene skal omfavne alle, fra barn til ungdom, voksne og godt voksne. Og det mener de bestemt at de klarer, hvert eneste år.

- Hva blir det store i år?

- Konserten med Silya. Hun er et fyrverkeri av ei dame, påpeker markedssjefen.

- Det beste minnet fra fortiden?

- Søndagen på torget i fjor. Det var magisk å være der med alle menneskene i alle aldre. En veldig fin dag som jeg alltid vil huske.

Se bilder fra Jessheimdagene 2014

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.