Nylig var det en markering og innvielse av bildene. Ellen Lerberg, seniorkurator formidling hos Nasjonalmuseet, og med røtter i Nannestad, fortalte om sitt første møte med Røtterud, om hans liv og bilder. Om ett av bildene Nannestad kommune har kjøpt, som Røtterud har kalt Husvegger i Paris, sier Lerberg:

– Jeg vil påstå at dette er hans hovedverk. Et praktfullt verk. Nannestad kommune kan prise seg lykkelig for at dette bildet henger her nå.

De to største bildene er hengt opp i kommunestyresalen, og tre mindre på ordfører Hans Thues kontor. Bildene har først vært på utlån, og har hengt i kommunehuset en stund. Samlet pris på bildene er 230.000 kroner. Dette ble vedtatt av at enstemmig formannskap i mars. I tillegg har kommunen fått et selvportrett av Røtterud i gave fra hans enke Christine Baumann, som også var til stede sammen med inviterte gjester på markeringen.

– På mitt kontor sitter jeg slik at ser jeg på to fine lyse malerier, som gir meg fred i sjelen på tunge dager. Jeg har glede av dem hver dag. Alle som kommer inn på kontoret bemerker også bildene. Vi snakket om vi kunne gjøre noe mer enn å låne disse fem bildene, og er lykkelige med det vi har endt opp med nå. Vi har nå til en viss grad en representativ samling av Røtterud-malerier fra ulike epoker, sier Thue.

I kommunestyresalen henger det fra før også et stort bilde malt av Røtterud, som kommunen kjøpte i 1968. Alle gjester ble etter markeringen i kommunestyresalen invitert til ordførerens kontor for å se bildene som henger der.

– Dette er jo nå også et vigselslokale, så nå gifter man seg også under bilder av Bjarne Røtterud. sier Karl Henrik Laache, varaordfører i Nannestad.

Han påpeker at bildene skal være til glede for hele bygda.

– Kommunehuset er bygdas representasjonsbygg, og sted for de store begivenhetene. Disse bildene er med på å løfte dette. Vi trenger kunsten, sier Laache.

Christine Baumann er glad for at disse bildene nå har fått sine plasser i kommunehuset.

– Jeg synes det er helt perfekt det som er skjedd. De passer helt perfekt. Det kunne ikke være bedre, sier Baumann.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.