Opp fra publikum kommer fem gutter med skjerf og hvite t-skjorter stormende opp på scenen. Det telles ned over høyttaleranlegget. Tre, to, én! I samme sekund brer en eksplosiv bølge av punkrock fylt med energi, overskudd og temperament seg utover Torget på Jessheim.

STOR BILDESERIE: Se hvem vi møtte på folkefesten

Man innser at det ikke var uten grunn at arrangøren ivrig delte ut oransje ørepropper før konsertstart. Honningbarna, som karakteriseres som bibelbeltets blideste bråkebøtter, sparte ikke på kruttet da de sparket i gang denne konsertkvelden. Det er ikke uten grunn at de karakteriseres som et av landets råeste og beste live-band.

– ET HØYDEPUNKT

De hoppet opp og ned av scenen, rocket ute blant publikum og hadde fansen i sin hule hånd fra første strofe. Det til tross for at det fortsatt er dagslys, klokka så vidt har passert åtte og konsertarenaen er ganske glissen. 

Ved siden av scenen står sjefen sjøl. Tar noen takter på luftgitar og tester rockefoten.

– Honningbarna var årets wildcard, men de leverer så til de grader. Dette er for meg et av kveldens høydepunkt, noe av det jeg tror flest vil huske og prate om. Det er en av de kuleste og råeste bookingene vi har hatt her noensinne, sier Tore Kværner.

– Det er synd at flere ikke har avsluttet vorspielet tidligere og fikk med seg dette, legger han til.

– MÅTTE FÅ MED OSS DETTE

Lyden av Honningbarna hadde knapt lagt seg før El Cuero inviterte til intim rockekonsert på Lille Torgscenen. Bandet regnes som en av Norges fremste formidlere av americana og gitardreven rock, og bød på alt fra sarte ballader til lange gitarsoloer og rock ‘n’ roll. Parallelt strømmet det på med publikummere, og Torget fyltes opp med festglade mennesker.

– Nå er det omlag 1800 her, så det er vi veldig fornøyd med, sier senterleder på Jessheim storsenter, Line Gustavsen.

Én av de som hadde tatt turen til Jessheim var Aksel og Trine Petersen fra Råholt.

– Vi kommer for å høre CC Cowboys, og det blir første gang live. Mange ganger før har vi hatt lyst, men denne gangen bare måtte vi få dem med oss, sier de to. 

FIKK DET DE KOM FOR

– Er dere klare for CC Cowboys?, roper en stemme fra scenen. Et rungende ja svarer.

– Sorry, det holder ikke. På biblioteket der jeg kommer fra hadde dere fortsatt fått være der med det lydnivået.
Publikum responderer med et høyere rop, og inn kommer det som for mange var kveldens trekkplaster og høydepunkt: CC Cowboys. Det var nå fjerde gang de gjestet Jessheimdagene.

LES OGSÅ: – Dette er et glimrende sted for konserter

Nye og gamle slagere kom på løpende bånd fra de rutinerte rockerne. Publikum gynger med, synger med og får det de vil ha og har kommet for. Jessheimpublikummet kunne forlate konsertarenaen i sensommernatta med landeplager som «Død mann blues», «Tigergutt», «Harry» på hjernen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.