• FLOTT DUGNADSGJENG: Komitéleder, Marthe Bogstad, er glad for at hun hadde med seg en flott dugnadsgjeng.

– Dette skal være en morsom og sosial helg, og for mange er dette sommerens første høydepunkt, sier årets komitéleder for sommerstevnet, Marthe Bogstad.

STOLT OVER INNSATSEN

Det å arrangere sommerstevnet er ikke gjort i en håndvending, og Bogstad var stolt over innsatsen til de frivillige.

– Alle vil at dette skal bli bra, og vi hjelper hverandre. På onsdag var det for eksempel 39 mennesker som sto på for at alt skulle bli klart, forklarer komitélederen.

HANDYMAN

Fredag kveld var det blant annet klart for Handyman-tevlinga, og det var tolv lag som stilte til start i den populære konkurransen. I år var det meninga at lagene, som besto av tre personer, skulle snekre en verktøykasse innen en tidsfrist på få minutter.

– Nivået var vel det man kan kalle litt variert, men det var et stort engasjement, sier Olav Sørby.

Sammen med meddommer, Lars Halvor Stokstad Oserud, skulle han kåre en vinner blant bidragene.

– Det var i alle fall tydelig at konkurranseinstinktet er til stede hos deltakerne, sier Oserud.

GOD STEMNING

Det var god stemning blant ungdommene, som ikke lot litt regn være en festbrems under sommerstevnets første kveld.

– Her er alle kompiser. Du kan gå bort til en vogn og så blir du nesten alltid kjent med nye mennesker, sier Sivert Weiby.

– Her er det alltid god stemning, og aldri noe tull. Du har det gøy fra du kommer til du går, forteller Mathias Aas.

ÅLREIT GJENG

Nannestad-jentene, Ane Hveem og Anna Vøien Aaby koste seg sammen med gode venner.

– Det er veldig bra på stevner som dette. Det er en ålreit gjeng her, og det er skikkelige greier, sier jentene, som påpeker at bygdeungdomslaget ikke bare er for bønder, og at ungdommer fra boligfelt også er hjertelig velkommen.

TILBAKE HVERT ÅR

– Det er en grunn til at jeg vil tilbake hvert år. Dette er kjempegøy og veldig sosialt. Det er alltid god stemning, og masse god mat, sier Nora Sætre, som var på sitt tredje sommerstevne.

Ifølge Sætre er forberedelsene til stevnet også en del av moroa. Hun har blant annet vært med på å dekorere campingvogna som er tatt med for anledninga.

Fakta

Sommerstevnet

  • Samler alle lokallagene i Akershus til en felles samling.
  • I år var det Ullensaker Bygdeungdomslag som hadde ansvaret for arrangementet.
  • I løpet av sommerstevnet arrangeres det en rekke ulike tevlinger innenfor ulike kategorier.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.