- Det er godt å være ferdig. Jeg er spent på hvilke forventninger man får, hvor folk legger lista, sa ansvarlig for foto og klipp, Trond S. Hultgren, i forkant av filmpremieren på Offside Story.

LES OGSÅ: Endelig premiere for spillefilmen Offside Story

Mobbing var det sentrale temaet i Offside Story. Publikum ble tatt med inn i 12 år gamle Brages liv. Unggutten bor i en bygd besatt av fotball.

Selv er han verken interessert eller særlig begavet i sporten. Han føler seg utstøtt, og blir mobbet av tre gutter i klassen. Heldigvis har Brage tegnetalent og en god bestefar.

Han får en real opptur når han får vise fram tegningene i en talentkonkurranse. Men gleden viser seg å være kortvarig, bøllene fra klassen ødelegger det hele. Likevel gir ikke Brage opp selv om ting kan være vanskelig, og det ender omsider godt.

Mobbing - et viktig tema

Regissør og manusforfatter Jorun M. Hultgren Skryseth kom på ideen om å lage en spillefilm om mobbing for å gjøre noe annet med teatergruppen i Romerike Friteater.

Sammen med mannen Trond S. Hultgren har de holdt på med filminnspillingen i ett års tid. Filmen er basert på frivillig arbeid og mer eller mindre nullbudsjett. Maura og Nannestad har blitt brukt som innspillingssteder.

- Så å si hele bygda har vært med på filmprosjektet. Det er hovedsakelig med 18 skuespillere fra Romerike Friteater i alderen 10 til 16 år. Vi har også brukt en del voksne, og masse statister.

- Filmen handler om mobbing og fotball, og det å stå litt på sidelinjen. Det gjør jeg selv fordi jeg alltid har villet fulgt mine egne veier, forteller Jorun. Trond kunne fortelle om filmens viktige budskap.

- Det handler om å gå mot strømmen der man kommer fra. Jeg tror man lever seg godt inn i Brage sin verden der man ser hvordan han har det. Det er i hvert fall håpet da, nemlig at man får fram følelsene hans på en god nok måte.

LES OGSÅ: Offside Story - en film om fotball og mobbing

En fin film

Thale Næss-Fjærestrand (10) og Amalie Ottosen (11) var en av dem som hadde statistroller i Offside Story. Venninnen deres, Hanna Louise Solbakken (11), var publikummer og støttespiller. Hun ønsket å være i film ved en senere anledning.

- Det var veldig gøy å spille inn filmen. Jeg følte at jeg nesten var i en Hollywood-film. Veldig moro å se seg selv på lerretet, forteller Næss-Fjærestrand.

Både Ottosen og Solbakken mente at det var en fin film. De syntes at mobbetematikken var det viktigste og beste ved filmen. Det ble satt søkelys på hvor stort problem mobbing kan være for en enkeltperson mente de.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.