Kulturuka blir utvidet med fire dager med fokus på ungdom, med hovedvekt i perioden 5.–11.

– Vi tar ungdommen på alvor med gode tilbud. Blant annet inviterer DJ Konkret til nybegynnerkurs i DJ, 8. mars. Han er Østlandets mest aktive hiphop-DJ, og kurset passer for alle mellom 13 og 18 år enten de er fersk eller har prøvd seg litt som DJ, sier kulturkonsulent Arnfinn Håndstad Algarheim.

Kurset er oppvarming til rapfesten i Kreti & Pleti på kvelden.

– Da spiller Hkeem, mannen bak låta Fy faen, med over 30 millioner streams, sier Algarheim som også trekker frem Bullshitfilteret i Jessheim bibliotek.

– Der skal det handle om mediepress og hvilken påvirkningskraft medier har på barn og unge. Dette er et viktig ungdomsarrangement. Så blir det Kultur-Kahoot i ungdomshuset på Kløfta, biljardkurs i Calypso og skatekonkurranse på Jessheim. Samt mye mer, påpeker han.

BREDDE

Lokal Kulturuke er Ullensaker-kulturens årlige markering, og byr som alltid på et bredt utvalg av kulturarrangementer. Ingen skal føle seg tilsidesatt.

– Alle kan nyte denne uka, og vi er særlig glade for at Elin Prøysen og Egil Johansson kommer til bo- og aktivitetssentrene våre for å ta oss med inn i Alf Prøysen og Vidar Sandbecks viseverden. Og det blir allsang i Frivilligsentralen, sier kulturkonsulent Kathrine Øynebråten.

Selv om musikk i alle former og fasonger nok er fremtrendende i kulturuka, sørger ulike aktører også for andre typer aktiviteter.

– Åpningen i amfiet på Romsaasjordet blir magisk med fakler og utekino. Så holder Kunstforeningen åpent hus for alle som vil lære seg å male, det blir global bygdekveld for kvinner, seniordans, og ikke minst lokalhistorisk tur i Hiltonskogen, påpeker hun.

EN GOD MIKS

Kultursjef Jon Henrik Solhei sier årets kulturuke blir blant de største de har hatt i Ullensaker.

– Så langt har vi 108 arrangementer. Jeg er veldig fornøyd med programmet, og det skjer så mye spennende at man ikke trenger å kjenne noen på scenen for å møte opp. Flere av de gamle traverne som har bidratt i alle år er med, i tillegg til nye aktører. For eksempel Romerike musikkteaterskole som fremfører Jessheims første live reading i Kulturbanken.

– Hva er det?

– Dette er et fenomen fra Los Angeles der skuespillere leser fil- og tv-manus foran publikum. De som kommer hit skal lese pilotepisoden av Modern family, sier han.

Kulturtrekløveret er stolte av årets programposter og ser frem til aktive dager i mars.

– Det er ingen grunn til å sitte hjemme i disse dagene, understreker de.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.