• BRUSTAD. Henriette B. Rognlien, hoveddrivkraften av bærekrafthelga i Hurdal, mener at Brustadtunet er aldeles ypperlig arena for et slikt arrangement. Arkivfoto

Henriette Rognlien i Hurdal kommune oppsummerer både festival og konferansen slik: – Jeg må si det var vellykket, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger.

MINDRE MÅLESTOKK

Den faglige bærekraftkonferansen var i år i en mindre målestokk. Den har tidligere vært på Hurdalssjøen hotell og konferansesenter over to dager. I år var den tatt ned til en dag, og arena var på Hurdal syn- og mestringssenter.

– Der var det representanter for mange kommuner fra hele landet, og tilbakemeldingene på det faglige programmet har vært gode. Vi har som mål å levere en verktøykasse som kommunene kan bruke i sin bærekraftsatsing, og vi ønsker å være en arena hvor vi kan være sammen om å skape et bærekraftig samfunn. Jeg føler at vi har fått arrangementet litt ned og at det har den riktige formen, sier Rognlien.

PENGER FRA STATSBUDSJETTET

Hurdals innsats for å skape et bærekraftig samfunn har blitt lagt merke til, også oppover i systemet. Under konferansen dukket stortingsrepresentant Abid Raja (V) opp med en sjekk pålydende en halv million reviderte statsbudsjettkroner.

– Det er en viktig anerkjennelse av jobben som gjøres her i Hurdal, og pengene skaper sikkerhet når og hvis vi skal planlegge neste års arrangement.

FESTIVALEN PÅ BRUSTADTUNET

Også den mer folkelige bærekraftfestivalen på Brustadtunet ble en vellykket affære. Den gikk over to dager, fredag og lørdag.

– Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng dro full låve, og vel så det. Jeg tror det er viktig å ha et godt trekkplaster på fredagene, og det hadde vi i de to. Det var første året hvor vi har trukket skoleelever og barnehager inn i prosjektet. Både skolen og barnehagene har i forkant av festivalen egne bærekraftdager, og i år hadde vi et eget opplegg for skoleelevene på Brustadtunet, forteller Rognlien.

På Brustadtunet var det fullt av både salgsboder og interesserte kunder.

– Det begynner å bli veldig stort, men vi har ingen intensjon om å flytte fra Brustad så lenge vi får leie av Mathiesen Eidsvold Værk. Tunet passer ypperlig til en slik type arrangement. Tilbakemeldingene har vært gode, både fra interesserte publikummere og fra dem som sto på stands og boder. Men uten alle de frivillige, som kom fra flyktningemottaket, fra Trygt Ly og fra alle andre kanter, hadde vi ikke klart det, ei heller ikke uten den økonomiske støtten fra fylkesmannen, fylkeskommunen og andre samarbeidspartnere.

– Og nå har dere en halv million på bok til neste år.

– Ja, det gir oss en helt annen økonomisk trygghet. Det blir enklere nå å planlegge videre, sier Henriette Rognlien.

LES OGSÅ: Bærekraft inn i skolen - settepotetene er starten på noe stort

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.