• FRa LUFTA: Det blir mulig å oppleve Eidsvoll i fugleperspektiv fra helikopter. Foto: Ivar Nakken
  • KLARE: Hans Olav Trøen, Ivar Nakken og Petter Helgesen er klare for å ta imot til folkefest i helgen.

Fredag og lørdag går Vannvittige dager av stabelen i Eidsvoll sentrum. Det har det gjort hvert år i august siden 90-tallet. Også i år byr festivaldagene på underholdning fra de aller minste til de aller eldste.

– Vi håper på fint vær og tusen mennesker, sier Petter Helgesen.

Sundet fra lufta og vannet

Det vil tradisjonen tro bli mulighet for å oppleve Sundet fra flere elementer. Gjennom Sundets gater går gatetoget både fredag og lørdag, på vannet blir det mulig å prøve vannjet. Det blir også RIB-safari på Vorma, mens i lufta svever helikopteret med passasjerer.

– Det er masse som skjer både til lands og til vanns. Det er hestekjøring både fredag og lørdag, og så har vi både trylleshow med Geir Gjelten og skattejakt for de minste, forteller Petter Helgesen. Helgesen har tatt over stafettpinnen etter at Tommy Karlsen ga seg for en tid tilbake.

Ivar Nakken, som kan bivåne det hele fra eget soveromsvindu, sier helgens program inneholder noe for alle og enhver.

– Det er et godt, tradisjonelt program fra formiddag til kveld, påpeker lederen for sentrumsforeningen.

Stort Musikalsk spenn

I tillegg til aktiviteter fra formiddagen av, er det også det sedvanlige bryggedansen både fredag og lørdag kveld. Fredag er det gratis inngang til countrybandet Hilljacks fra Nes.

– Hvordan klare gratis inngang og å få arrangementet til å gå rundt?

– Vi håper på tett med folk lørdag for å dekke opp fredag. Vi konkurrerer for så vidt med Jessheimdagene, men det er nok folk på Øvre Romerike til to arrangementer. Folk må komme seg til Sundet, formaner Helgesen.

Men det aldeles ikke bare på kveldstid det skjer musikalske sprell. Fredag ettermiddag underholder eidsvollingen Hans Olav Trøen for den eldre garde.

– Vi har rett og slett allsang for seniorer. Da spiller jeg og Odd Arne Sørensen, trekkspilleren til Ingmars, et konsept vi har reist landet rundt med. Vi spiller gamle, kjente norske slagere, forteller Trøen.

– Og så kommer Norges beste coverband – uten tvil – lørdag. Loveshack spiller 80-tallslåter som alle kan. Det blir høy allsangfaktor også her, garanterer han.

– Vi håper det blir fullt i Sundet hele helga, avslutter trioen.

SLIK GIKK DET I FJOR: Marina prøvde vannjet for første gang på Vannvittige dager

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.