• RESPEKT: - Det står respekt av Tine og Philip som fronter arrangementet offentlig i lokalavisene og på internett. Tine og Philip har gått foran og viser at det er mulig å skape inkluderende og rause møteplasser utenfor Oslo, sier Brita Brekke, leder i FRI Oslo og Akershus. Foto: Privat

Seks år har gått siden regnbueflagget for første gang ble heist på Jessheim, og fredag kveld er det igjen klart for regnbuefest på Haven café og pub. Her blir det show med duoen Voi Voi, som består av Thomas Anholt og Elin Kristiansen.

Skeiv Aften Jessheim har siden oppstarten vært del av Fri i Oslo og Akershus (Fri OA). Fylkeslagets leder, Brita Brekke, er selv fra Årnes. Hun er full av lovord for Tine Karlsen, Yvonne Berg og Philip Benassis innsats, og mener det lokale arbeidet er helt avgjørende for utviklingen av Jessheim som by, og tilbudet for skeive på Øvre Romerike.

Ikke alene

– Skeiv Aften Jessheim er utrolig viktig synlighet. For skeive folk er som oftest usynlige, sier Brekke.

Man kan jo ikke se på noen om de er skeive eller ikke.

– Når noe ikke synes og det heller ikke skjer noe som er åpenlyst skeivt kan det være at folk kanskje tenker at de er alene om å være annerledes. Og det er de jo ikke, sier Brekke.

Hun mener arrangement som Skeiv Aften er spesielt viktig for plasser som Jessheim som er i vekst.

– At det skjer noe, og at man har noe å by på selv om man er utenfor Oslo-gryta er avgjørende. Det må være innafor å være skeiv – lesbisk, homo, bi eller trans – der du bor. Alle kan jo ikke bo fem minutter fra Karl Johans gate, sier Brekke.

– Dessuten er det ingen grunn til at mindre plasser ikke skal kunne være inkluderende. Heller tvert om. Hvis det er sånn at alle kjenner alle på en plass blir det jo ikke automatisk vanskeligere å være rause med hverandre. I grunnen skulle man tro det var lettere å være rause med hverandre. La nå gutter som liker gutter og biler gjøre nettopp det. Eller jenter som liker jenter og biler, gjøre det, sier Brekke.

Stor takk fra FRI

Hun kaller Tine Karlsen, Yvonne Berg og Philip Benassi som Fris skeive helter på Jessheim.

– De har jobbet mye på fritiden for å skape Skeiv Aften Jessheim. Det er disse folka og denne typen arbeid som bidrar til å skape et litt mer raust og åpent samfunn for oss alle å leve og delta i. Og det er bra for både heterofile og homofile.

- Det står respekt av Tine og Philip som fronter arrangementet offentlig i lokalavisene og på internett. Tine og Philip har gått foran og viser at det er mulig å skape inkluderende og rause møteplasser utenfor Oslo. Vi er stolte av innsatsen som legges ned for folk på Jessheim, i området rundt – for våre medlemmer og alle andre skeive i området, sier Brekke.

Fakta

  • Møteplass for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.
  • Har pågått i seks år på Jessheim.
  • Er tilknyttet Fri OA - foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold i Oslo og Akershus.
  • Finner sted på Haven café og pub fredag 12. oktober.
  • Drives av ildsjelene Tine Karlsen, Yvonne Berg og Philip Benassi. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.