• PRISVINNER: Erling Werner Ruud har blant annet bidratt til at Jessheims historie blir ivaretatt.

Prisvinneren ble svært overrasket da han mottok utmerkelsen. 

- Så forbauset har jeg vel ikke blitt noen gang. Dette hadde jeg virkelig ikke i tankene, sier Ruud. 

ANONYM TILVÆRELSE 

I juryens begrunnelse nevnes det at prisvinneren har hatt en relativt anonym tilværelse i Jessheim by. For den godt voksne generasjon har imidlertid Ruud en solid gjenkjennelse og anerkjennelse. 

FØRSTE SENTERLEDER 

Han har blant annet vært lensmannsbetjent og bankmann. I tillegg til dette omtaler også juryen ham som Jessheims «første senterleder» da Fakkelsenteret åpnet den 31. oktober for snart 50 år siden. 

HELE LIVET PÅ JESSHEIM

- Jeg har levd hele mitt liv på Jessheim, og har aldri hatt noe ønske om å reise herfra, forteller Ruud. 

92-åringen kan fortelle mye om Jessheims historie, og har på flere måter bidratt til å ivareta denne, noe juryen også trekker frem

-  Han kan betraktes som en levende historiebok, og mange av hans grundige historier er gjengitt i kommunens blå hefte. Til glede for både gamle og nye innbyggere i byen vår, uttaler de. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.