Fem år har gått siden hun takket for seg og forlot jernverksspillet i Feiring. I helga gjør Irene Brodshaug comeback

– Hva gjorde at du ville tilbake i jernverksspillet?

– Først og fremst er jeg veldig glad i teater og synes at det er gøy. I tillegg var det sosiale en viktig drafaktor – det er et godt miljø her. Jeg kjenner at det er veldig fint å være tilbake.

– Du spiller samme rolle som sist, har Dorte endret seg siden forrige gang?

– For det meste blir nok Dorte slik som før, men det kan nok hende at hun bærer litt preg av at jeg har blitt eldre.

– Hva er det som gjør Dorte-rollen spennende?

– Karakteren er morsom å gjøre, men også utfordrende. Dorthe står i vanskelige situasjoner med egne tanker og følelser, men er også redd for hva framtida bringer for alle som er tilknyttet Feiring Jernverk.

– Hva er du opptatt av nå?

– Akkurat nå er det jo jernverksspillet som opptar det meste av tida, så det er jo også det jeg er mest opptatt av nå.

– Hva betyr sommeren for deg?

– Siden 2000 har det i stor grad betydd å komme til Feiring for å være med på spillet. Ellers er sommeren en periode hvor du kan senke skuldrene, slappe av og planlegge litt mindre enn ellers – rett og slett mer pusterom.

– Hva og hvor er ditt optimale feriested?

– Det tror jeg må bli Lofoten i knallvær. Der er det bra temperatur, passe varmt for meg. I tillegg er det fantastisk fint der oppe, en spektakulær opplevelse. Jeg har vært der én gang før og det var veldig flott.

– Sommerens ferieplaner?

– En del av ferien har gått med til jernverksspillet. Ellers er planen foreløpig å ordne litt i hus og hjem, før vi skal bruke den siste ferieuka på fjelltur i Jotunheimen. Med nyinnkjøpt telt håper vi på bra teltvær, men blir det regn konverterer vi nok til hytte.

– Hva står helst på menyen i sommer?

– Denne sommeren har jeg og samboeren fått en forkjærlighet for å lage mat med Sous vide. Det er en måte å tilberede mat på, og går rett og slett ut på at man har vakuumpakka mat, som man tilbereder i emballasjen. Man får en perfekt kjernetemperatur, sånn at man unngår overkoking. Kjøttet blir veldig mørt og godt med denne metoden.

– Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?

– Jeg har ingen helt konkrete sommerminner, men mange gode minner fra 4H-leir. Jeg har fullført hele 4H-programmet, og 4H-leir var selve høydepunktet om sommeren. Det å reise bort sammen med kjente, møte nye mennesker og holde på med morsomme aktiviteter husker jeg som veldig gøy.

– Hvor bader du helst?

– Det må bli Ulsrudvann i Østmarka – Oslos varmeste badevann. Men jeg er jo tross alt vokst opp ved Mjøsa, så er ikke bortskjemt med badetemperaturene.

– Beste sommersang?

– Jeg er ikke veldig musikkengasjert, men jeg må nok si at det som er skikkelig sommermusikk for meg, må nok være Tor Karseth sine sanger i jernverksspillet. De hører jeg liksom bare om sommeren. Ellers blir det det P1 velger å spille, radioen står alltid på.

– Hva var din første sommerjobb?

– Det var som renholder på Feiringklinikken da jeg var 18 år.

– Hvilken kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?

– Oddgeir Bruaset, programlederen fra NRK-serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Han er utrolig godt til å fortelle og lage spennende, interessante historier ut av små ting. Nå står det ikke hvor lenge man skal være på denne øde øya, men han hadde sikkert fylt opp mye av tida med hode historier.

Sju kjappe

Leser? Akkurat nå leser jeg Hellemyrsfolket av Amalie Skram.

Blir flau av? Ikke så mye som før.

Liker å spise? Jeg er altetende.

Redd for? Svært lite, men ikke begeistra for meitemark.

Er avhengig av? Kaffekoppen om morgenen.

God til å? Fullføre prosjekter.

Drømmer om? Gode vinterforhold i Østmarka for å gå på ski.

Fakta Irene Brodshaug

Alder: 38

Bosted: Oslo, men opprinnelig fra Feiring

Familie: Samboer

Er: Anestesisykepleier

Interesser: Teater, strikking, sykling, ski og jogging

Aktuell med: Rollen som Dorte i jernverksspillet i Feiring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.