Barnefamilier, turister eller folk på gjennomreise gjør lurt å i utforske de lokale mulighetene som finnes. Du trenger ikke reise over store avstander for å finne din egen drømmeopplevelse. EUB lister her opp 12 forskjellige muligheter. Disse kan gjennomføres som egne dagsplaner. Det er også fullt mulig å gjennomføre alle på langt kortere tid.

Turguide til Øvre Romerike

1. Ravinestien

Et sant eventyr i naturen og noe av det mest fantastiske Øvre Romerike har å by på. Ligger et steinkast fra Oslo Lufthavn. Bilen kan parkeres like ved Scandic Oslo Airporthotell. Passer for liten og stor, men beregn gjerne god tid for små bein.

2. Raknehaugen

Gravhaug rett ved Hovin kirke i Ullensaker. Norges én av Nord-Europas største gravhauger. Ljøgodttjern ligger like ved. Kort vei fra parkeringsplassen og bort.

3. Mjøstråkk

Mjøstråkk er navnet på den 250 kilometer lange sykkelruta rundt Norges største innsjø Mjøsa. Er skiltet som sykkelrute 7 med eget «Mjøstråkk»-symbol på skiltene. Fin etappe fra Minnesund til Morskogen og videre nordover. Kan gjennomføres med sykkel, rulleski, rulleskøyter eller bare på beina.

4. Nordbytjernet

Populært friluftsområde én kilometer fra Jessheim sentrum. Det er anlagt turvei på grus for rullestol og barnevogn rundt tjernet. Holder god badetemperatur om sommeren og har gode solplasser.

5. Eidsvoll bygdetun

Et av Norges største bygdetun med 29 bygninger. I regi av Eidsvoll museum finnes også Okkupasjonsmuseet, Feiring jernverk, Carsten Ankers lysthus og St. Pauls gruve i Feiring, og Bodinsmia ved Minnesund.

6. Hurdalssjøen

Tilbyr flere nydelige badeplasser både i Nannestad, Eidsvoll og Hurdal. Koble av, kjøp med én kurv jordbær og nyt den herlige naturen.

7. Mistberget

Fjellet i Eidsvoll er det nest høyeste i kommunen, med sine 663 meter over havet. Passer for liten og stor, så lenge man tar tiden til hjelp. Nydelig panoramautsikt over Romerikssletta.

 8. Eidsvollsbygningen

Setet for utformingen av Norges grunnlov ligger på Eidsvoll Verk og er et populært turistmål hvert eneste år. Tilbyr kafé, fine parkområder og en rundreise i historien.

9. Gardermoen Flysamling

Opplev militær luftfartshistorie fra 1912 til nyere tid på Østlandets største flymuseum i Museumsvegen 35 på Gardermoen.

10. Stille tid ved et tjern

Her er det uendelige muligheter. Pakk med fiskestanga, marken og gjerne et telt. Sov ute i naturen og kom tettest mulig på. Finn et tjern som passer deg.

11. Romeriksåsene

Finere natur skal du lete lenge etter. Turstier, tjern, grønne lunger og utsiktspunkter i skjønn forening. Her kan du fint være ute en hel dag og stadig få nye opplevelser. Område som nesten består av et sammenhengende sett med åser. Disse stiger jevnt fra Gjerdrumsmarka og Nittedal i sør og nordover mot Nannestadåsene og Hadelandsåsene. I nordøst ligger Nordåsen, helt opp mot Hurdal grense.

12. Ninabben

En liten perle av en tur med flott utsikt over Minnesund og Mjøsa. Turens lengde er på cirka fire kilometer, og fjellet er såpass overkommelig at det passer for alle. Stigningen er på 240 høydemeter.

Til slutt gjenstår det bare å ønske alle riktig god tur. Husk å ta med mat og drikke og beregn god tid. Da blir opplevelsene enda hyggeligere!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.