Det er mye som skal ordnes når det arrangeres fest i byen. En diger dugnadsgjeng er med på laget for å holde Jessheimdagene i gang.

Etter flere måneder med planlegging, booking av artister, og shining av både butikker og gatene i sentrum, er Jessheimdagene endelig i gang. Men fortsatt gjenstår mye arbeid.

I tillegg til arbeidet som festivalkomiteen, vektere og annet innleid personell legger ned, skal 1500 dugnadstimer dekkes.

Dagen før dagen stilte dugnadsklare foreldre og musikanter fra Ullensaker Korpsforum til rigging av scenen og ordning av torget.

LES OGSÅ: Knallstart for årets Jessheimdager

FLERE OM DUGNADSJOBBEN

Og det er ikke det eneste arbeidet de skal legge ned i løpet av den 11 dager lange festivalen.

I tillegg til å sørge for at torget er klart til fest, har Ullensaker Korpsforum, sammen med Ull/Kisa og Hauerseter IL, også ansvar for både billettsalg, noe vakthold under konsertene, og parkering.

- Vi i Hovin musikkorps har hatt dugnadsarbeid helt fra starten, så det blir vel 18. året i år for vår del. Nå har vi også med oss folk fra de andre korpsene i kommunen, forteller Erik Prøsch, leder i Hovin musikkorps.

VÆRT MED I FLERE ÅR

Flere år med samme dugnadsavtale gjør at korpset kjenner godt til rutinene som følger med Jessheimdagene.

- Det er veldig kjekt, for vi vet hva vi har å gå til. Vi har 428 dugnadstimer i år, med vakter på alt fra tre til seks timer, sier Prøsch, og legger til at for Korpsforums del, er Jessheimdagene en viktig inntektskilde.

POPULÆR DUGNAD

Gode dugnadspenger er det også å hente for Ull/Kisa og Hauerseter, som er de to andre som stiller med dugnadsarbeidere.

- Vi har grovt regna rundt 400 timer med arbeid foran oss. I hovedsak går våre oppgaver ut på vakthold, billettsalg og en del ryddejobber, forteller Tommy Olsen, leder for Ull/Kisa breddefotball, og legger til at Jessheimdagene pleier å være en populær dugnad å delta på.

- Her får man jo opplevd litt av konserter og livet på festivalen mens man jobber, sier han.

Hos Ull/Kisa er det 2002-kullet for jente- og guttefotballen som i år stiller til dugnad.

JOBBER FOR TRENINGSSAMLING

Mens Ullensaker Korpsforum og Ull/Kisa har hatt dugnadsarbeid også tidligere år, er det første gang at Hauerseter er med.

- Vi har ikke all verden med timer, men juniorguttene hos oss samler inn penger til treningssamling neste år, så i år skal vi være parkeringsvakter, forteller Geir Fagersand, lagleder for Hauerseter juniorlag.

LES OGSÅ: Fyller byen med knallmusikk under Jessheimdagene

GODT FORNØYD

Senterleder for Jessheimstorsenter, Christin Brandt, er på sin side godt fornøyd med dugnadsgjengen.

- Det er mye arbeid som skal gjøres også under festivalen. De som har dugnaden gjør en kjempeflott jobb, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.