I Hurdal hadde de i år konfirmasjon lørdag 1. og 2. juni i Hurdal kirke og 9. juni i Skrukkeli Kapell.

– Hele 28 flotte konfirmanter har fulgt undervisningen til trosopplærer Kristin Thoresen og frivillig medhjelper Moses Mugisha. Konfirmantene har kommet direkte fra skolen til Kirketunet der de har fått servering før de startet undervisningsopplegget. Med nytt lerret og prosjektor i taket har det praktiske vært godt tilrettelagt. Hver undervisningsøkt ble avsluttet med «Hellig stund» i Hurdal kirke der de leste bønner og tente lys, sier Eldbjørg I. Lundby, leder i Hurdal menighetsråd.

Hun forteller at mange konfirmanter deltok på den store konfirmasjonsleiren i Håkons Hall i Lillehammer i februar. Før påske deltok konfirmantene på fasteaksjonen for Kirkens Nødhjelp. Med god hjelp fra foreldrene som sjåfører, besøkte konfirmantene de fleste husstander i bygda. De samlet inn over 28.000 kroner. Alle konfirmantene har også hatt oppgave som ministranter under gudstjenester. Det var sogneprest Hilde Kristin Sando Modalsli som ledet samtalegudstjenesten.

– Den var forberedt i fellesskap, og ble gjennomført av både konfirmanter og prest. Sando Modalsli holdt også konfirmasjonsgudstjenestene i Hurdal, sier Lundby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.