Tradisjonen tro entret barnetoget parken før det var klart for taler, musikk, sang og annen underholdning fra scenen i parken ved Eidsvollsbygningen.

Til tross for en regntung morgen var det et godt oppmøte i parken, noe direktøren ved Eidsvoll 1814 satte stor pris på. 

PÅ SKINNER

– Det virker som om alt går på skinner. Jeg var litt mer usikker på opplegget i fjor, men da var jeg jo førstereisgutt, og hadde den generelle usikkerheten man har første gang man gjør noe nytt, sier Bård Frydenlund. 

Dette er hans andre 17. mai som direktør, og han påpeker at det i år som i fjor er mange flinke folk som bidrar for å arrangere 17. mai-feiring i parken. 

FORTALTE OM SKOLENE 

17. mai er også den dagen da enkelte skoleelever skal snakke foran mange mennesker for første gang. To elever fra Dal, Råholt, Bønsmoen og Eidsvoll Verk skole fortalte litt om sin skole og hva de gjør for å få et godt skolemiljø der alle kan trives.

I tillegg til dette var 7.-klassingene Simen Aune Myrvoll og Casper Jønsson Amundsen fra Dal skole årets talere. 

- Dette blir gøy, og vi er ikke veldig nervøse, forklarte de noen minutter før de skulle opp på scenen. 

TALE FOR FØRSTE GANG 

Dette var første gang de skulle holde en tale foran så mange mennesker, men sammen med lærere og andre medelever har de brukt deler av de siste ukene til å klargjøre talen, og de følte seg dermed godt forberedt.

- Talen vår handler om Grunnloven, Wergeland og litt om skolen vår, forteller de.

Det var en kombinasjon av fortid og nåtid. De snakket om hva Henrik Wergeland har betydd for utformingen av nasjonaldagen og historien til Grunnloven, men de fortalte også om skolemiljøprosjektet, og hvordan elevene på Dal blant annet har en egen vennskapsuke.  

KOSELIG

Både Casper og Simen liker 17. mai godt og hadde planene klare for resten av dagen. 

–Det er et opplegg på skolen, så vi skal bruke resten av dagen til å spise is og ha det koselig, sier de. 

LES OGSÅ: Solen kom akkurat tidsnok til barnetoget i Eidvoll

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.