Koret, som i dag har rundt 40 sangere, har sitt utspring i Mannskoret i Hurdal. 20. oktober skal jubileet markeres, og da inviteres til konsert på hotellet.

– REKTRUTTERING ER IKKE LETT

Korets leder, Heidi Gabrielsen, sier at gjennomsnittsalderen er forholdsvis høy og at det er ønskelig med flere sangere.

– Men rekruttering er ikke så lett. Det er ikke så lett å få med ungdommen, heller, forteller hun.

Det har vært øvet lenge til jubileumskonserten, og den musikalske konsertmenyen er bred.

– Det blir alt fra kirkemusikk til mer moderne ting - kort sagt en lett blanding, sier Gabrielsen.

Og snart er det jul. Da blir det enda en korkonsert.

– Kirkekonserten den 9. desember er tradisjonell. Denne gangen har vi med oss Jon Lotterud, som er bror til dirigenten vår Bodil Lotterud. Han skal traktere pianoet og er også sangarrangør. Sanger Ingvild Nagell Dahl er også med, det sammen er bassmusiker Helge Harstad. Kirken pleier å være fullsatt under julekonsertene. For tre år siden hadde vi med oss Viggo Sandvik. Vi har erfart at eksterne, kjente krefter trekker, sier Gabrielsen.

Men, altså, før julen ringes inn, er det jubileumskonsert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.