Jan Freddy Aurstad fra Jessheim krysset i fjor høst Australia på sykkel sammen med Bjørn Tovsrud fra Lier. I følgebilen hadde de med seg Agne Utstumo. Hjemme i Norge organiserte Lillian Mobæk innsamlingsaksjonen til Kreftforeningen og oppdaterte Facebook-siden Australiasyklister.

– Vi skrev dagbøker, og da hadde vi manus. Det ble selvsagt også tatt mye bilder. Vi var veldig spente på resultatet, men er svært godt fornøyde. Det er morsomt å stå med et ferdig produkt, sier Utstumo.

Boka inneholder en rekke flotte bilder fra turen.

FORFATTERTEAM

Det er Utstumo og Aurstad som er forfattere av boka, godt assistert av Lillian Mobæk som har vært involvert i både korrekturlesning og layout. Utstumo har stått for den tekniske utformingen.

Boka er lagt opp kronologisk, og dermed kan alle som leser den oppleve turen sammen med Australia-syklistene dag for dag.

Boka er trykket i et opplag på 200, og målet i første omgang er å selge nok til at prosjektet går i null.

Den 8. oktober reiste de fra Oslo Lufthavn. Den 10. oktober kjøpte de seg sykler i Perth og den 12. oktober satte de seg på syklene. Dermed var eventyret i gang.

FLOTTE OPPLEVELSER

Etter mange fine opplevelser og flotte dager på sykkelsetet, men også noen tunge, ankom reisefølget Sydney onsdag 22. november.

De som vil «bli med» Aurstad, Utstumo og Tovsrud på sykkeltur tvers over Australia kan bestille boka via Facebook-siden Australiasyklister.

– Der kommer informasjon om hvordan man kan gjøre det, sier Mobæk.

Aurstad har allerede solgt noen bøker.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra dem som har sett boka så langt, forteller Aurstad.

INTERESSE

Han er også blitt spurt av både Nannestad Rotaryklubb og Nannestad sanitetsforening om han vil komme til medlemsmøter og fortelle om turen. Også Ullensaker bibliotek har vist interesse.

– Det kan også hende vi får til en kveld i Herredshuset hvor vi vil fortelle om turen, sier Aurstad.

Eventyrerne i Australia syklet for kreftsaken. Aurstads familie er hardt rammet av sykdommen. Mange støttet innsamlingsaksjonen, og det førte til at Kreftforeningen til slutt kunne motta 116.000 kroner fra Australia Tour – vi sykler fra Perth til Sydney.

LES OGSÅ: – Det er godt gjort av farfar å sykle så langt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.