For 25 år siden gikk debatten om hovedflyplassen for fullt i lokalavisen.

5. juni 1993 har avisen en større sak med samferdselsminister Kjell Opseth om situasjonen på Gardermoen. Saken går i hovedsak på behandlingen av flyplassnaboene som må flytte grunnet utbyggingen.

– Vi er ikke innstilt på å kjøpe oss gode naboer, er samferdselsministeren sitert på. Videre heter det i saken:

– Ingen skal tape, men ingen skal heller vinne. Dette var samferdselsminister Kjell Opseths klare tale under en pressekonferanse i Oslo i går. Han presiserte at alle som må flytte fra Gardermoen skal få det de etter statlige retningslinjer har krav på, men heller ikke mer.

Samferdselsministeren viste til oppslag i media som han mente hadde sådd tvil og usikkerhet om hvilke prinsipper Luftfartsverket benytter ved boligforhandlingene.

Rullebanegislene frigis

Grunneiere i Herva og Brudalen-området sør for riksveg 174 på Gardermoen får erstatning for boligene sine på lik linje med grunneierne innenfor reguleringsplanen for hovedflyplassen.

Eierne av de 25 eiendommene i det etter hvert så berømmelige Sone S13, det vil si Herva og Brudalen-området sør for riksveg 174 på Gardermoen, er gitt samme rettigheter som grunneiere innenfor reguleringsplanen. Dette kunne samferdselsminister Kjell Opseth opplyse under en pressekonferanse i Oslo i går.

– Hvis dette betyr at vi får erstatningsutbetalinger på høyde med det som gjelder grunneierne innenfor reguleringsplanen er jeg hoppende glad, sa en av beboerne som har levd i uvisse siden området ble fjernet fra reguleringsplanen. Ville de ende opp som gisler mellom rullebanene?

I går ble reguleringsplanen for hovedflyplassen vedtatt i Samferdselsdepartementet uten at området var tatt inn. Samtidig er grunneierne i Sone S13 sikret samme rettigheter som grunneierne innenfor den vedtatte reguleringsplanen for hovedflyplassen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.