Under festen i det nye speiderhuset ved Skaubanen fikk speiderne 50.000 kroner fra Lions Eidsvoll Sør. Lions International er 100 år i 2017, og da de ville markere Lions-jubileet med en jubileumsgave hadde de en enkelt jobb med å finne mottaker.

– Speiderloven og Lions etiske norm har mange felles mål, og dessuten er det viktig for oss å gi økonomisk støtte til forebyggende arbeid blant barn og unge lokalt. Med rundt 60 aktive speidere er derfor 3. Eidsvoll Speidergruppe et naturlig valg, sa Lions-leder John Retterås ved overrekkelsen.

Det var ikke bare Lions som markerte 90 årsjubileet sammen med speiderne i 3. Eidsvoll. En rekke foresatte deltok sammen med ordfører John-Erik Vika og speiderledere fra Speiderforbundet, speiderkretsen og speiderkollegaer lokalt. Speidergjestene og ordføreren holdt tankevekkende og gode taler, og overrakte praktiske speidergaver til jubilanten.

Nytt speiderhus

Speiderne har kjøpt fem kontorcontainere fra Avinor til en fornuftig pris, og i flere måneder har de jobbet hardt for å gjøre om kontorcontainerne til et flott speiderhus.

Prosjektleder og byggeleder for speiderhuset har vært Finn Lyng. For sin fantastiske innsats for speidergruppa ble han tildelt speiderforbundets hedersmerke med diplom av generalsekretær Knut Harald Ulland. Ulland fortalte at hedersmerket er den høyeste utmerkelsen speiderne kan tildele en ikke-speider.

Lyng er bestefar til to speidere, men har aldri vært speider selv. Av 3. Eidsvoll fikk Lyng en flott kniv med inngravert navn, som takk innsatsen.

Stort program

Speidere liker seg best i friluft, så de første par timene av festen foregikk ute med taler, musikk, bespisning og konkurranse. På menyen sto grillpølser i lompe.

Da det mørknet ble det servert kaffe, boller og kaker inne i det nye speiderhuset. Jubileumskaka var rundt en meter lang og en halv meter bred. Den var omtrent borte da festen var over.

Da hadde også fire flotte fotografier med speidermotiv kommet opp på den ene veggen i salen. Det var de fire beste bildene i en fotokonkurranse blant speidere og foresatte.

Jubileumsfesten ble stemningsfullt avsluttet ute med speiderbønn.

KJÆRT

– Minnene fra min tid som speider er noen av de beste og kjæreste minnene jeg har, fortalte ordfører Vika i en flott tale til speiderne tidligere på kvelden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.