Det var duket for både kakling, sang, latter og moro når det i god påsketradisjon ble invitert til Påskeeggerøre på Fløygir i helga.

Treffer bredt

Fortellingen om hønsebonden Paal Hønesen, og hans hønebesetning, er skrevet av regissør Lisa Brodshaug, og for årets oppsetning var det gjort noen mindre justeringer av stykket.

- Grunnhistorien er den samme men vi har finpusset litt her og der. Det som er mest nytt i år er at vi har med mange nye skuespillere, forteller Brodshaug.

I løpet av helga ble det spilt fem forestilinger for fulle hus, og mange kommer igjen år etter år for å se det populære stykket.

Brodshaug tror noe av hemmeligheten bak suksessen er at oppsetningen appellerer bredt til alle aldre. De medvirkende i stykket er i alderen fra 9-69 år.

- Dette er et familieteater der voksne og barn kan le og oppleve noe sammen. Det tror jeg er ganske sjeldent, og nok kan være noe av grunnen til at vi har fått dette til så godt, sier hun.

Et dagsaktuelt tema som forestillingen tar for seg er mobbing. Når fremmedhøna Lilly Satay gjør sitt inntog på gården er særlig jålehøna Chrystelina ikke så veldig trivelig mot den nyankomne i flokken.

- Huff, de er slemme, men denne av historien er også et element til ettertanke, og en kommentar til samtiden, som gir stykket litt alvor, sier hun.

Dyktige skuespillere

Gjennom den rundt halvannen times lange forestillingen er det scener som veksler mellom både alvor, dramatikk og komedie. Den nyankomne høna avslører etter hvert at gulleggene er falske, og dermed er dramaet i gang.

Særlig Tore Bjørnstad, som spiller bonden Hønesen engasjerer publikum, og får de minste til å hyle av skrekkblandet fryd når han oppdager at han har blitt lurt av det han trodde var ei skikkelig gullhøne.

Mellom tablåene er det musikalske innslag med sang og koreografi, som holder et svært høyt nivå, og selv om det er mange på scenen samtidig, holdes alle tråder samlet av en stramt gjennomført, og god regi.

Kanskje på turné

- Dette stykket ble skrevet for Fløygir og gjør seg veldig godt her på denne intime scenen der det blir en nærhet til publikum. Vi har tenkt litt på å reise ut med stykket, og det kan hende vi gjør det en dag, men denne helga får folk ta turen hit til oss i Feiring, sier Briodshaug. Og det var det mange som gjorde.

Rundt seks hundre besøkende fikk med seg årets Påskeeggerøre i løpet av palmehelga.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.