Etter at det gamle velhuset ble solgt og bygget om til leiligheter i 2003, har ikke Minnesund hatt et egnet forsamlingslokale for lag og foreninger. Pensjonistforeningen og Minnesund vel ville gjøre noe med dette, og hadde et lokale i tankene.

– Det begynte vel som et initiativ fra pensjonistforeningen, som hadde gått forbi her og sett at det var et ideelt forsamlingslokale, forklarer Kjell Sandholt i Minnesund vel.

Sandholt forfattet søknaden om å leie lokalet på den gamle Esso-tomta ved Langset skole. Søknaden fikk 100 % tilslutning i kommunestyret i Eidsvoll. Nå har Minnesund vel fått leie lokalet i 30 år – gratis – med opsjon om forlengelse.

– Ordføreren og politikerne har bare vært positive, sier Sandholt.

lokalt engasjement

Minnesund vel har samlet inn penger til oppussingen av lokalene, og har mottatt 275.000 kroner av lag og foreninger, og 185.000 fra private givere. Alt arbeidet er gjort på dugnad, og hjelpeviljen i bygda er stor.

– Vi har ikke kalt inn til dugnad. Folk kommer bare og hjelper til. Det har gått helt av seg sjøl, forteller Sandholt.

Pengene har gått til nye vegger, toaletter, splitter nytt kjøkken, og mye mer.

Veggene er også dekket av kunst, som er gitt av privatpersoner på Minnesund, og som nesten utelukkende er utført av lokale kunstnere.

ting skjer på Minnesund

Velhuset skal fungere som forsamlingslokale for lag og foreninger, og leies ut til forskjellige arrangementer. Allerede før åpningen er lokalet reservert til tre konfirmasjoner, to femtiårslag og to julearrangementer.

– Vi er avhengig av å få leid det ut, for å dekke driftsutgiftene, forklarer Sandholt.

I tillegg skal pensjonistforeningen leie velhuset en gang i måneden, og Gågruppa skal være der hver mandag.

Lokalene skal også være åpent for bedrifter, og noen har allerede vært innom og spurt.

Selv om det skal skje mye her, skal ikke driften av velhuset gå utover de andre oppgavene til Minnesund vel.

– Arrangementskomiteen vil ta seg av turstier og gapahuker og sånne ting, akkurat som før, sier Sandholt.

Bygge ut

Storsalen er bare første byggetrinn, og når Minnesund vel får samlet inn mer penger, skal det bygges mer. Den gamle smørehallen til bensinstasjonen som lå her før, skal også benyttes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.