103 passasjerer var med den frede båten på den første ordinære 2017-turen fra Hamar, i strålende sol og smul sjø.

– Dette har vært en meget hyggelig tur, helt uten problemer, forsikrer både kaptein Steinar Selanger.

VELKOMSTBLOMSTER

Eidsvolls ordfører John-Erik Vika var som vanlig med på turen fra Hamar til Eidsvoll, og tradisjonen tro avsluttet han med å overrekke kapteinen blomster og ønske Den hvite svanen velkommen til grunnlovsbygda.

INTERNASJONALT

Av de 103 passasjerene som var med nedover Vorma, takket 70 for turen i Eidsvoll, men resten ble med oppover igjen. I Eidsvoll kom det i tillegg på 44 nye passasjerer, både lokale innbyggere og utlendinger fra flere land.

– Jeg har vært med båten mange ganger før, men dette er første gangen jeg er med på sesongens første tur, forteller Toril Mobæk fra Eidsvoll Verk.

Hun tok turen til Hamar sammen med sin svenske venninne, Susanne Classon som aldri tidligere hadde seilt med Skibladner.

– Båten er jo lagd i Sverige, påpeker Toril Mobæk med en undertone som forteller at det bare er rett og rimelig at svenskene også setter pris på båten.

Tilbake tok de to venninnene toget.

VETERANBÅT-INTERESSERTE

Margaret og Peter Davies fra Manchester i England hadde Skibladner-tripp som ett av målene for sitt Norges-besøk.

– Vi er spesielt interessert i gamle båter, så denne turen var planlagt, forteller de.

– Men turistkontoret i Oslo visste ikke noe om Skibladner, legger de til og uttrykker forbauselse over at hovedstadens informasjonsarbeidere ikke kjente til verdens eldste hjuldamper i ordinært drift.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.