Heldigvis hadde Ellen Elise Aarstad med seg kameraet da hun i sommer var på stranda på Hvaler sammen med Martine.

– Det er så mange spennende dyr som lever i vann og i strandkanten, sier hun om bildet av Martine som har fanget en eremittkreps.

Mange fotografer hadde fokusert mer på Martine, eller sørget for å få med hele jenta og dermed gjort krepsen så liten at den hadde blitt en prikk på bildet. Ellen Elise derimot, brukte hodet og fokuserte på det eneste riktige her – det bitte lille dyret. At Martine er uskarp i bakgrunnen gjør ingenting, faktisk er det med på å vende oppmerksomheten vår mot krepsen som jo er hovedpoenget. At Martines hode er kuttet er også et pluss, så også at krepsen er plassert ut av midten. Vi kan ramse opp enda flere plusser, men nøyer oss med å si: Riktig tenkt, riktig fotografert og riktig formidlet.

Og det beste er at man slett ikke trenger utstyr i superduperklassen for å ta slike bilder. Selv kameraer i mobiltelefoner har en imponerende nærgrense, det gjelder bare å fokusere på det punktet i bildet du vil ha skarpt. Prøv gjerne flere vinkler og se etter om bakgrunnen kan bli enda bedre bare ved å flytte seg litt.

Neste uke er det klart for superfinale med vinnerne av sommerens fem runder kjemper om å bli årets hovedvinner av EUBs fotokonkurranse.

Her er bildene fra de tidligere rundene:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.