• UNDERVISNING: Fram mot forestillingen samarbeider Sigrid Johansen Herseth med sin lærer ved Nannestad kulturskole, Grete Økern.

Stykket handler om en spesiell dame, men når Johansen Herseth entrer scenen er hun seg selv.

– Det er jo da bare meg på scenen, men så handler det jo om en dame, en spesiell dame, Fredrikke. Det handler om hennes fortid, hennes liv og følelser, sier hun.

FORVANDLING

Den unge skuespilleren forvandler seg til Fredrikke, og følger hennes liv i én dag. I en times tid står hun på scenen – både som seg selv og Fredrikke.

– Sigrid forteller også historier, som ikke er direkte knyttet opp til denne damen, men som kan knyttes opp til handlingen, sier Grete Økern, dramapedagog ved Nannestad kulturskole.

Sammen har de skrevet manus til det spesielle stykket, og det er foreløpig planlagt kun én forestilling.

FØRST I NANNESTAD

– Manus har kommet fram gjennom øvinger, og så vidt jeg kjenner til har ingen teaterelever ved Nannestad kulturskole tidligere stått alene på scenen på denne måten. Det er jo en form for fortellerteater, med mye monolog for Fredrikke, sier Økern.

Imidlertid er ikke teksten til Fredrikke skrevet ned.

– Men det er heller ikke improvisasjon. Jeg vet jo hva jeg skal innom, hva som skal lede opp til de forskjellige historiene, sier Johansen Herseth.

Hun er dette skoleåret talentelev ved kulturskolen i Nannestad, og Økern forteller at de da var på jakt etter større utfordringer enn vanlig for Johansen Herseth.

INDRE UTTRYKK

– Vi har hatt egne timer hver uke, og har brukt litt tid på å finne ut hva dette året skulle bestå av. Sigrid kan veldig mye om mange ting, og da var jobben å finne ut hva som er en utfordring for henne, noe hun kunne strekke seg etter. Da gikk vi på dette indre uttrykket. Det har vært spennende å jobbe med, og dette vet jeg blir veldig bra, sier Økern.

Den unge skuespilleren forteller at denne forestillingen er en utfordring for henne.

– Det er utfordrende blant annet fordi jeg er helt alene. Jeg har ingen andre å støtte meg på, og må huske alt selv. Jeg må bruke mine egne følelser for å vise Fredrikkes følelser. Det blir veldig sårbart. Dette er jo utenfor min komfortsone, og det gjør jo på en måte litt vondt, men jeg lærer også veldig mye om meg selv, sier Johansen Herseth.

I Black Box, med plass til bare drøyt 40 personer i salen, kommer skuespilleren tett på publikum.

LES OGSÅ: Klar tale fra elevrådsleder: Ønsker flere dager med helsesøster på skolen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.