La oss si det med en gang: at ordet «amatør», som er med i teaterets navn, faller nesten på sin egen urimelighet. Det som ble levert i Panorama fredag kveld var av høy kvalitet fra ende til annen. EUBs utsendte skal ikke påberope seg noen ekspertise innen scenekunst, men dette var rett og slett godt håndverk - fra produsent og instruktør Jens R. Christiansen, til skuespillerne, og alle andre i produksjonen. Kulisser og kostymer framstår som både påkostede og detaljerte, noe som gjør prikken over i-en for aktørene på scenen. Skuespillerne har jevnt over en meget god formidlingsevne, med klar og tydelig stemmebruk. De er sceneteknisk flinke til å henvende seg mot publikum, og både tempo og timing er justert med presisjon.

EUB TV: EUB fikk også en sniktitt på forestillingen i forrige uke.

HØYT TEMPO - GODT DRIV

Stykket er nokså kaotisk av natur - og hovedpersonen Vielgeschrey spilles av en energisk Lars Trygve Rømmerud. Hans karakter jager seg selv opp til en «stundesløs» person, som i eget hode ikke engang har tid til å spise seg mett. Der Rømmerud er høyt og lavt som Vielgeschrey, drives stykket solid framover av Frida April Dahl, i rollen som stuepiken Pernille.

Hun binder stykket flott sammen, med sin glimrende tilstedeværelse og imponerende stemmebruk. Pernille er også karakteren som planlegger og setter i gang intrigen stykket baserer seg på. Vi kan vel røpe at det er både ett og to giftermål inne i bildet, men hvordan det hele arter seg lar vi være opp til publikum å se selv.

- FANTASTISK!

Fredagens publikum var godt fornøyd med forestillingen.

- Dette var fantastisk. Jeg er kjempeimponert, sa Roald Haugen på veg ut av Panorama.

- Jeg kjenner jo til Holberg fra før, og teateret skal ha ros for å tilpasse språket inn i dagens tid!

Dag Vinorum var på samme linje:

- Fantastiske figurerer framstilt på en imponerende måte, roste han. Selv bor han i Ski, og er i så måte langveisfarende.

- Jeg har vært på nesten alle forestillingene til Eidsvoll Amatørteater og de slutter ikke å imponere!

Se Berit Lundbergs forvandling til Magdelone

MODERNISERTE SPRÅKET

Skuespillerne Tonje Trandum og Frida April Dahl forteller at det er stort stykke å spille.

- Det er helt klart et av de mer utfordrende stykkene vi har hatt. Men det er jo det som gjør det morsomt for oss som skuespillere, å få spille noe helt annet enn det man pleier, sa de til EUB før de lot kostymene falle og reiste på premierefest.

- Det er ikke vanlig for amatørteatre å spille et slikt stykke. Men vi vil variere litt, og hadde lyst til å sette opp denne klassiske komedien. Skuespillerne har stort spillerom, så her er det mye situasjonskomikk, forteller Jens R. Christiansen.

- I sin originalform ville stykket vært nesten uspillelig, så vi har bearbeidet språket en del, forteller Jens R. Christiansen.

Prøvene begynte allerede i mars, og Christiansen sier seg veldig fornøyd med det ferdige produktet.

- Billettene går unna, men det er fortsatt ledige seter igjen, smiler han.

LES OGSÅ: For ett år siden var det premiere på ReinStyr på Nordpolen, musikalen som ble ført i pennen av Hanne Østby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.