For 18 år siden sa Ingvar Ambjørnsen at han var ferdig med Elling. Men det var inntil han begynte å blogge om den populære romanfiguren i 2013.

– Jeg trodde virkelig at jeg var ferdig med ham, men plutselig var han der igjen etter alle disse årene, med sin litt sutrende stemme. Det kom svært overraskende på, jeg var overhodet ikke forberedt, sier Ambjørnsen

PERSONLIG MØTE

28. april inntar Ingvar Ambjørnsen Øvre Romerike. Først avlegger han Lille Barolo i Eidsvoll sentrum et besøk. Så settes kursen mot Kulturbanken på Jessheim, og gjentar suksessen fra i fjor. Med seg har han journalist og poet Tom Stalsberg som konferansier og bokbadevakt. Det betyr samtaler rundt tekstene og Elling.

– Vanligvis tenker jeg at det ikke går an å grave opp gamle lik, men da jeg begynte å få de første livstegnene fra ham var han den samme gamle, og jeg kjente ham igjen med en gang. Jeg likte å ha med ham å gjøre igjen, sier Ambjørnsen om romanfiguren Elling som nærmer seg 60 år og har oppdaget Internett.

– Han bor nå alene, i en mørk og dyster kjellerleilighet i en bakhage på Grefsen i Oslo. Han er kanskje mer ensom enn noen gang, men han har oppdaget nettet, og har begynt å blogge, påpeker Ambjørnsen.

Slikt blir det bokbad av.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.