Uten kulisser, nesten uten rekvisitter, bare ved hjelp av Sjur Miljeteig som musiker og lyssettingen ga den kjente skuespilleren liv til Arne Garborgs skikkelse, Haugtussa.

- En spennende, bra og litt spesiell forestilling. Vi har hatt en del om Haugtussa fra før, så vi kjente historien, sier elevene Kristine Grytbakk og Eirik Johnsen på Eidsvoll videregående skole etter forestillingen på Panorama.

Skolen valgte sjøl oppsettingen ut fra tilbudet i den kulturelle skolesekken.

- Vi får tilbud hvert år, men det er sjelden vi får en så flott produksjon, sier lærer Trine Gravdal.

Sjøl om Ane Dahl Torp er en svært erfaren scenekunstner, er det som filmskuespiller hun er mest kjent.

- Teater er vanskeligere enn film, mener hun.

Haugtussa-oppsettingen har hun i hovedsak regissert sjøl. Det har blitt en suksess som til nå er framført 70 ganger, både på Det norske teater og på turné.

LES OGSÅ: Musikal i Kong Rakne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.