Barnas kulturdag arrangeres for aller første gang i Ullensaker kulturhus på lørdag.
- Dette er en videre satsing fra alle de gode barnearrangementene vi allerede har. Ullensaker er en stor vekstkommune og det er veldig viktig å ha gode kulturtilbud til barn og unge. Dette er en kresen gruppe, som gir tydelig uttrykk for om de synes noe er bra eller dårlig. Kommunens kulturtilbud er en ­vesentlig årsak til om folk ­velger å bosette seg her eller ikke, sier kulturkonsulent Kathrine Gilbu i Ullensaker kommune.

VARIERT PROGRAM

Kulturdagen byr på masse moro og kreativ kultur for barn i alderen tre til 13 år. For eksempel sørger kulturskolens lærere for at du kan lære å spille i band, uten å kunne noe fra før. Eller du kan være med på en tidsreise tilbake til Ullensaker i vikingetiden, og finne ut hvem vikingene var og hva de gjorde her for 1200 år siden. I tillegg blir det filmkurs der deltakerne lager sine egne figurer i plastilin, allsang til Alf Prøysens viser, tegnekurs med Øisteins blyant, dukketeater med Gruffalo, stompkurs der du bruker kroppen som instrument, åpen danseklasse ved kulturskolen, visning av kortfilmer i kommunestyresalen hele dagen, forfatterbesøk med Dabba Fiske og Kiss-konsert der barn oppfordres til å kle seg ut og sminke seg som rockestjernene gjorde. I foajeen spiller Ullensaker teater utover ettermiddagen utdrag fra musikalen Oliver, som de skal spille i kulturhuset i januar.

FOR ALLE

Arrangementet skal være et lavterskeltilbud, der alle som vil skal ha mulighet til å delta. De fleste tilbudene er helt gratis.
- Det er mange spennende tilbud og boltre seg i denne dagen, med hele 26 forskjellige arrangementer fra morgen til kveld. Det blir hektisk og hele huset er i bruk. De aller fleste tilbudene er gratis, men noen få har en lav inngangsbillett, sier Gilbu.
- Det er selvsagt litt begrenset med plasser, så her gjelder det å være først til mølla, legger hun til.
Når det gjelder kursene for band og filmmusikk er det påmelding til kulturskolen i forkant.

SAMARBEID

Arrangementet er et samarbeid mellom hele kulturavdelingen i kommunen, med kulturhuset, kino, bibliotek, kulturvern og kulturskolen,
- Vi samarbeider og får vist fram et bredt tilbud, og synliggjør samtidig på en fin måte hva kulturfeltet i kommunen driver med, sier Gilbu.
- Blir det Barnas kulturdag også neste år?
- Tanken er at dette skal bli en fin, årlig tradisjon. Vi tror dette blir veldig bra og håper mange barn og unge strømmer til Ullensaker kulturhus på lørdag, sier Kathrine Gilbu.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.