I serien Gamle glimt etterlyste vi opplysninger om et skolebilde fra Ås skole. Responsen om ganske raskt.

ÅS SKOLE 1927

- Det var en slektning av meg som fortalte at jeg var med på bilde, forteller 95 år gamle Mary Hoel Milli.
- Bildet er fra Ås skole i 1927. Jeg gikk i første klasse og står som nummer fem på venstre side i annen rekke på bildet. Bestevenninna mi fra den tida, Kari Sletten står tre plasser bortenfor meg. Vi ble født med fjorten dagers mellomrom i 1920. forteller hun.
- Jeg flyttet over til Vilberg skole i sjette klasse, og vi drev fra hverandre, men nå bor vi rett over gangen for hverandre på Vilberg helsetun, forteller Milli.

voksenlivet

Mary Milli giftet seg og flyttet til Oslo der hun jobbet i Televerket. Men da hun og ektemannen ble pensjonister, flyttet de tilbake til Eidsvoll.
- Jeg har bodd i Eidsvoll i alle år og jobbet som leder på konfeksjonsfabrikken Boug & Rosling på Råholt, forteller Kari Sletten som het Johansen før hun giftet seg.

MANGE NAVN

Mary kjenner navnene på en rekke av dem som er med på bildet. Til venstre står lærer og kirkesanger Olaf Hilde. Lærerne på høyre side er Birger Askheim og Inga Knutsen.
Blant elevene på bildet er Odd Hilde, den seinere kjente legen i Eidsvoll. Han sitter som nummer tre fra venstre i første rekke. Andre elever som Mary nevner, er Amy Hoel Bråthen, Evy Røvang, søstera til Alf Røvang som drev sportsforretning i Sundet, Else Aasgaard, Kari Morterud, Oliva Øsmundset, Nanna Aasgaard, Borghild Tomter, Anne Marie Aamodt, og Reidar Brynestad.
Mary Milli kan plassere de fleste av dem på bildet.

HALVPARTEN AV ELEVENE

- Men bildet viser bare halvparten av elevene, påpeker hun.
- Vi gikk på skolen annenhver dag, og det er elevene i første, tredje, fjerde og sjette klasse som er med på bildet. Helt til høyre på bildet skimtes noen av de mange utedoene på skolen, forteller hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.