Mange kjenner countrykongen Bjøro Håland best gjennom sangen I Love Norwegian Country, som Benny Borg skrev. Nå feirer mannen med den store stemmen 50 år som artist med kulturhusturné, inkludert i Jessheim 22. februar. Det betyr et gjenhør med standardlåter, svisker og klassiske countryballader.

Lørdag 24. februar inntar Lucky Lips Kulturbanken Kreti & Pleti. Med fjorårets album Coming Home, har de posisjonert seg tydelig innen den nye countryen – en bølge med nyskapende norske artister som er tro mot country-røttene.

Samme dag er det klart for årets første Lørdagstoner på Verket når Vidar Piters Pettersen og Eidsvoll 1814 åpner Wergelands hus for duoen Marius Lien og Rune Lien. De vil gi publikum en god musikalsk blanding av akustisk blues og viser.

MER ENN MUSIKK

Frem til 28. februar presenterer Galleri Festiviteten på Eidsvoll Verk en utstilling bestående av abstrakt maleri ved Kristine Skadberg Hasseløy, fotografi ved Estera Kluczenko Johnsrud og illustrasjon ved Julie Sandberg.

LES OGSÅ: Mange gode vinterferietilbud

22. februar åpner Ungdomscafeen Jonas Lie i badet Kulturtun i Eidsvoll dørene for alle fra 8. trinn til 18 år. Her kan du henge med venner, spille playstation, bruke skateparken, datarommet eller skråle i bandrommet.

Samme kveld skal det i Wergelands hus på Eidsvoll Verk handle om gullfunnet fra Stavijordet. Det er arkeolog Ola Rønne fra Akershus fylkeskommune som skal fortelle om den 1500 år gamle gullskatten som er ett av de største gullfunnene i Norge.

Lørdag 24. februar kommer Sabine Eckhardt til Kulturkafeen i Ullensaker rådhus. Hun er opprinnelig tysk og etter flere år i Wien er hun godt kjent med byens severdigheter, kultur, historie, og kongehuset Habsburg. Denne lørdagen kåserer hun om Hofburg del 2 – livet til keiserinne Elisabeth av Bayern, eller Sisi som familien kalte henne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.