– Fyller jeg full tank på denne, har jeg bensin for tre år, ler Odd Arild Hoel og peker på sin 54-modell Chevrolet Bel Air. Klenodiet av en bil får bare lufte seg når sola skinner og veiene er tørre. Du kan speile deg i krommet på støtfangerne.

– Det kan ta en hel helg å polere det, sier Odd Arild. Hjemme på låven står det fem andre biler som også krever stell. Likevel er et er første gang han stiller ut bil under Springbreak i Sundet

– Men jeg har pleid å komme og se på.

BENSINLUKT OG GROMLYD

Springbreak er et arrangement for og med de med amerikanske biler. For åttende år på rad var det krom, lakk, bensinlukt og gromlyd i Sundet den siste søndagen i april. 152 biler ble vist fram.

– Rekorden er over 200, men vi er likevel fornøyd, sier Fred Røvik, president i American Cruisers Club i Eidsvoll.

PUBLIKUMSPRISEN

Blant de 152 bilene var det blant annet Mustanger, Dodger og Chevroleter, de aller fleste veteranbiler. Publikum fikk stemme fram sine favoritter, og flest stemmer fikk Fred Røviks 1969 Dodge Charger.

– Det var jo ikke akkurat meningen at jeg skulle vinne, fastslår Fred. Presidenten bruker mange timer i året på å drive med bil.

– Er det en kostbar hobby?

– Alt er relativt. Jeg har kjerring og unger. Det er dyrt det også.

Bilen kjøpte han for 11 år siden. Da var den i en helt annen stand enn i dag.

Nå blinker den i sola på Sundtangen med blanke felger og flammelakkering på siden.

ET AV ÅRETS HØYDEPUNKTER

Amcarmiljøet i Eidsvoll teller rundt 70 medlemmer. Det er jevnlig møter, og treffet i Sundet er et av årets høydepunkter. I tillegg til publikumsprisen deles det ut en best in show-pris. I år gikk den til Trond Halvorsen fra Årnes. Flere av utstillerne hadde kjørt langt – noen kom helt fra Sverige.

– Vi startet med dette for å skape litt liv i Sundet. Det er fint å se at så mange kommer og at det har blitt en fin ramme rundt det. Vi ser jo at til og med flere kafeer holder åpent i dag, sier Røvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.