Det nærmere 40-manns store korpset inviterer til variert musikk. Tre av korpsets unge medlemmer, Tea Morterud og Sina Tømte (trompet) og Selma Berby (eufonium) er solister.

- For korpset er det viktig å få unge medlemmer, og med fire nye i høst har vi nå fem under 18 år. Vi setter stor pris på dem, og det er veldig hyggelig at disse tre har takket ja til å være solister, sier Roar Injer fra korpset.

Kristin Bjerkerud

Etter at Espen Aslaksen overtok som dirigent i 2014 har korpset hatt med en sangsolist på kirkekonserten hvert år. I fjor Alexandra Rotan, i år skal Kristin Bjerkerud glede med stemmen sin. Hun har sunget i blant annet Operakoret, Beat for Beat, og kom til semifinalen i Kjempesjansen på NRK for noen år siden. I 2010 ga hun ut juleplaten Julestemning.

- I år blir det for første gang en smakebit på stykket vi skal spille i NM 2018. Between the two rivers av Philip Sparke består av variasjoner over Vår Gud, han er så fast en borg, så det er musikk som så absolutt hører til under en kirkekonsert. I tillegg blir det som vanlig kjent julemusikk, påpeker Injer.

Deler av korpset skal også i ilden før konserten, i en vielse tidligere på dagen.

- Kirkekontoret spurte om det var greit med en vielse i kirken samme dag, og det sa vi selvsagt ja til. Vi tilbød oss å spille under vielsen, og heldigvis fikk vi ja. Så derfor blir det litt bonus-spilling på oss den dagen, sier Injer.

Fra Lesernes EUB: Inviterer til tradisjonell 2. dags-konsert