• UT PÅ TUR: Eidsvoll orienteringslag og Eidsvoll Ullensaker Blad inviterer til postjakt på stien inn mot Bokkedalen i Eidsvoll. Ta selfie med en eller flere av postene på kartet og bli med i trekningen av flaxlodd.

Eidsvoll Ullensaker Blad og Eidsvoll orienteringslag vil ha flere ut i terrenget. Søndag 16. juni stiller orienteringslaget med kaffepost i Bokkedalen fra klokka 12-14 - og på vei inn ligger det 7 poster som er en del EUBs postjakt med emneknaggen #eubpost.

Ta en selfie med orienteringsposten - og legg bildet ut på Instagram med EUBs emneknagg #eubpost. Ta så mange poster du vil, men jo flere du klarer, jo større er sjansen for å vinne.

UT PÅ TUR

– Som lokalavis ønsker vi selvfølgelig at folk skal bruke nærmiljøet, og kanskje bli kjent i nye områder, sier ansvarlig redaktør Bjørn Inge Rødfoss.

Eidsvoll orienteringslag organiserer kart og poster og Eidsvoll Ullensaker Blad bidrar med å gjøre turene kjent. Samtidig trekker lokalavisen ut noen vinnere blant de aktuelle bildene.

OPPLEVELSER I NÆRMILJØET

Ta gjerne med deg venner og familie på tur i skogen. Nyt utsikten og opplevelsene naturen kan gi. Kanskje oppdager du nye stier og områder?

Postene som benyttes søndag er en del av Eidsvoll orienteringslags turorientering.

KLUBBER, LAG OG FORENINGER

Turorientering gir deg muligheten til å komme ut på tur i områder du kanskje ikke har vært tidligere. Konseptet med turorientering finnes i flere kommuner på Øvre Romerike, og øvrige steder i landet.

Det er orienteringsklubber og andre lag og foreninger som hver sommer legger ut poster til turorientering, og turorienteringspakkene er stort sett til salgs i lokale forretninger.

Postene legges ut i ditt nærmiljø: I enkelte områder er det nødvendig med gode orienteringskunnskaper, det betyr som regel at man må kunne lese kart, og håndtere dette sammen med et kompass – og forstå små variasjoner og detaljer i terrenget.

Andre områder er enkle, og forstår man enkelte karttegn vil man kunne klippe poster fortløpende i lettlest terreng – og da blir dette en ypperlig familieaktivitet: Fyll sekken med drikke, litt mat eller tursjokolade.

Det er noen av disse enkle postene EUB nå har laget løype på sammen med Eidsvoll orienteringslag. Postene ligger ute i terrenget, og allerede nå kan du lete de opp - og sende inn bilder. Søndag er den store dagen, da er Eidsvoll orienteringslag på plass i Bokkedalen og tar imot de som prøver seg på postene innover.

Senk ambisjonene

Men en ting er viktig - legg opp til en fin tur, man trenger ikke nødvendigvis å ta alle postene, det er bedre å få en fin tur på to poster enn å ødelegge turgleden i jakten på alle.

Bruk også tiden til å oppleve naturen – vannene, vegetasjonen, plantene – og dyrelivet, det er spor overalt.

#EUBPOST - slik gjør du

 • Oppsøk postene på kartet, en eller flere. 
 • Ta bilde av deg selv sammen med posten, en selfie.
 • Publiser bildet på Instagram med taggen #eubpost.
 • EUB trekker ut flaxlodd blant de innsendte bidragene. 
 • Har du ikke mulighet til å legge ut på Instagram, kan bildene sendes på epost til: foto@eub.no
 • Søndag 16. juni er Eidsvoll orienteringslag på plass i Bokkedalen, og tar imot de som finner veien inn. Postene ligger imidlertid ute som en del av turorienteringen - og postene kan du finne og ta bilde av allerede fra i dag. Jo flere poster du tar og merker #eubpost, jo større vinnersjanse har du når vi skal trekke ut noen vinnere av flaxlodd.
 • LYKKE TIL!

Eidsvoll orienteringslag

 • Eidsvoll orienteringslag er en idrettsklubb i Eidsvoll som gir tilbud innen deltakelse i orienteringsløp, nybegynnerkurs/rekrutt-trening, tur-orientering og stolpejakt. 
 • Laget har klubblokale i Skistua på Eidsvoll Verk. 
 • De ulike arrangementene klubben gjennomfører foregår i områder med orienteringskart over hele Eidsvoll fra Dal i sør til Feiring i nord. Både langt til skogs og i mer urbane området.
 • Eidsvoll o-lag arrangerer i år den 49. sesongen med turorientering. Gjennom tur-o-sesongen er det tre fellesarrangementer - åpningsdagen, «kaffeposten» og klubbkveld - som samler over 100 deltakere hver gang.
 • Deltagerkonvolutten med kart, og klippekort vil bli lagt ut til salg ved utsalgsstedene fra 2. uke i mai. Halvorsen Libris, Sundet Sporten Eidsvoll, Sundet Intersport, Amfi Eidsvoll Råholt.
 • Turorientering passer like bra for ung som for gammel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.