Grease er en av verdens mest kjente musikalfilmer, og ble med John Travolta og Olivia Newton-John en enorm global hit på kinolerreter for 40 år siden.

LOKALE UNGDOMMER

I helgen setter Ullensaker kulturskole opp forestillingen i kulturhuset, med premiere lørdag. I musikalen spiller, danser og synger over 40 elever til musikk av kulturskolens eget elevband.

– Gled dere til velkjente musikalsanger og skikkelig rock`n roll når Sandy, Danny og de andre entrer scenen, sier kulturhusleder Johan Jørgen Støa.

Musikalen foregår på Rydell High School i en by i USA i 1959, der man følger en gruppe elever i sitt siste skoleår. Danny Zuko og Sandy Olsson møtes den sommeren, men etter sommerferien skal Sandy reise til Australia. Akkurat det skaper trøbbel i en begynnende romanse mellom skolens rocker og den søteste skoleflinke jenta.

HARDTRENING

Gjengen fra kulturskolen har ligget i hardtrening lenge for å finpusse dansetrinn, sangstrofer og replikker før teppefall for forestillingen i Kong Rakne. Den populære musikalen ser aldri ut til å gå av moten, og blant elevene er Grease like populær som for tidligere generasjoner musikalfans.

– Det er absolutt en av våre favorittmusikaler. Den har alt. Dans, humor og historien er morsom, sa Viktor Høgseth Hagen og Daniel Andre Nordskag til EUB da vi besøkte dem under prøvene for over en måned siden.

LES OGSÅ: Suksess-teamet setter opp nok en norgespremiere