I ukjente Kamferdrops tolkning, troner nå låta øverst på Svensktoppen, i tillegg til at den er streamet ufattelige 30 millioner ganger. 

William får noen øre for hver gang låta hans blir streamet. Når den da i tillegg har vært listet på alle de store, svenske radiostasjonene i sommer, ja – da er William sikret en solid årslønn mange år etter at han skrev «Jag trodde änglarna fanns».

INGEN GRENSER

– Finnes det da ingen grenser for denne låta, William?

– Nei, det ser ikke slik ut. Det er jo ganske utrolig det som skjer. 30 millioner streaminger – nå begynner vi å nærme oss toppen i skandinavisk målestokk. Men det er en ting til som er nesten mer gledelig, og det er at låta må ligger som nummer en på Svensktoppen. Da jeg var ung, var det obligatorisk å lytte til kåringen av Svensktoppen en gang i uka. Vi plukket opp låter og spilte dem til dans. Svensktoppen var stor for alle oss som driver med en lettere og folkelig musikkform.

William er medlem av både svenske STIM og norske TONO, selskaper som forvalter framføringsrettigheter i sine respektive land, og han får dermed royalities også i Sverige.

– Hvor mye det blir, vet jeg ikke, men det blir penger av det, sier han.

SER MOT ØST

Men engler kjenner ingen grenser. Nå har de svevd videre østover til Finland hvor bandet Brassbos har plukket dem ned.

Torsdag ble den tilgjengelig på Spotify. I finsk språkdrakt heter den «Taivaassa vain».

– Det ble veldig bra, også på finsk. Jeg synes det finske språket har harde lyder, men slik ble det ikke her, sier opphavsmannen til låta som lever sitt eget liv lenge etter at den i populærmusikkens verden skulle ha avgått med døden.

– Morsomt er det i alle fall, sier William Kristoffersen.

LES OGSÅ: To eidsvollinger i Norges beste danseband

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.