Sagen var en Askeladden i sin tid. Han reiste til Kristiania med to tomme hender, og endte opp som skipsreder og ble en av Norges største kunstsamlere.

Men så kom tragedien på rekke og rad, og Sagen ble glemt. Men før det kom så langt, kjøpte han Hurdal Glasværk og gjorde det om til et samlingssted for norske kunstnere og andre kunstinteresserte. Da valfartet store, norske kunstnere til Hurdal, blant annet Ludvig Karsten og hans samtidige. Nasjonalgalleriets direktør, Jens Thiis, brukte Hurdal Værk som sin skrivestue da han skrev sine mange kunstbøker som ha dediserte til Sagen. Kunstneren Otto Emil Johansen malte i denne tiden et kjent maleri fra Hurdal, som nå henger i Nasjonalgalleriet.

Boken tar også for seg Værkets dramatiske historie, fra smugling av glassblåsere fra England til halshogging av eierfamilien.

Biografien om Sagen – «Gutten som Norge glemte», er den andre boken i trilogien om Rederkapitalen og Nasjonalgalleriet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.