Sarke er et black metal-band bestående av hardbarkede veteraner fra band som Darkthrone, Satyricon og Khold. Gitarist Stian Kråbøl og trommis Terje Kråbøl kommer fra Ullensaker og de to brødrene har begge kommet inn i bandet etter hvert.

SAMMEN IGJEN PÅ SCENEN

- Jeg har spilt med et par av karene i andre band i gamle dager, så det var aldri nei hos meg da jeg fikk spørsmål om å bli med, sier Stian Kråbøl.

Han forteller at det er en bra gjeng være på tur med.

- Det er karer med mange års musikkerfaring i dette bandet og vi har en uformell tone, så jeg trives godt på laget. Min bror, Terje Kråbøl har blitt ny trommis i bandet, og det ble jo nesten som en familiegjenforening da vi i fjor spilte på samme scene for første gang på 25 år, fortsetter Stian.

Sammen har Sarke nylig sluppet «Bogefod» - bandets fjerde utgivelse. Det er et konseptuelt album som dreier seg om karakteren Torolov Bogefod fra Eyrbyggja-sagaen, som reiser seg fra graven etter en stygg død. Bogefod terroriserer en landsbygd og forårsaker mye død og fordervelse i denne 1000 år gamle historien.

- VELDIG FORNØYD

- Jeg er veldig fornøyd med hva vi har fått fram i studio, både av stemning og variasjon. Tekniker som på de foregående Sarke-albumene har vært Lars Erik Westby, og han har gitt albumet et veldig bra lydbilde. Jeg har ikke selv vært til stede når flere av de andre musikerne la sine spor, så det var veldig bra å høre resultatet med godt leverte musikalske prestasjoner fra samtlige, sier Kråbøl.

En rekke norske og internasjonale musikkanmeldere har rullet ut gode karakterer.

- HYGGELIG

- Det er hyggelig å høre at det er positive tilbakemeldinger. Det er jo mange som leser anmelder rundt omkring og som gjerne får lyst til å sjekke ut skiva etter god omtale, sier Kråbøl.

I tiden etter utgivelse har bandet brukt mye av tiden på intervjuer, hovedsakelig i utenlandske og norske tidsskrifter, radiostasjoner og aviser. Etter hvert skal bandet ut på konserter, men inntil turneen er endelig spikret kan han lade opp i nærområdet.

- Jeg har bodd i Ullensaker siden 80-tallet. Det er et bra sted å bo hvis man, som meg, har musikk og friluftsliv som hobby. Det er et bra musikkmiljø i kommunen og også gode friluftsområder i nærområdet. Jeg trives godt her, sier han.

LES OGSÅ: Stina slipper singel

LES OGSÅ: Årets jazzkonsert

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.