– Da vi så den store interessen, blant annet på Facebook, før kurset i januar startet, turte vi rett og slett ikke å markedsføre det bredere. Men vi har nå delt dansekvelden i tre kurs på tre forskjellige nivåer og har plass til flere. Fra august blir det blant annet nytt grunnkurs for dem som ikke har danset før, eller har danset veldig lite, sier Cato Larsen i en pressemelding.

Tirsdag 22. august starter de opp igjen med kurs på Gystad velhus som ligger øst for Jessheim sentrum.

– Hvis man ønsker å prøve, koster det ingenting. Første kurskvelden er gratis, opplyser arrangøren.

Etter den første kvelden fortsetter kursene hver tirsdag og man kan kjøpe klippekort.

For hele Øvre Romerike

Dansekveldene starter med grunnkurs for dem som aldri har danset før, eller har danset veldig lite. Den fortsetter med påbegynningskurs for nybegynnere som allerede har gått ett grunnkurs, og avsluttes med kurs for dem som har danset en god del tidligere.

– Kursene er ment å være et tilbud til alle som vil danse linedance på Øvre Romerike. Vi har allerede deltakere fra kommunene rundt Jessheim, men ønsker gjerne flere, sier Cato Larsen, grunnlegger av Western Entertainment/Western Line Dancers som i over 20 år har arrangert linedancekurs på Romerike.

Ikke bare country

Linedance er dansen du kan danse alene, men samtidig danse sammen med andre. Det er en danseform man kan begynne med samme hvor man er i livet, selv om man aldri har danset før.

Det danses på linjer og rekker til all slags musikk. Man får trent både kroppen og hodet, ettersom dansene består av kombinasjoner av trinn som man lærer seg gradvis. Det er ingen prestasjonskrav, og linedance passer for alle, i alle aldre.

– Mange forbinder linedance med countrymusikk, men i dag danses linedance til all slags musikk, sier Cato Larsen.

Erfaren instruktør

Linedance kom for fullt til Norge på 90-tallet. Cato Larsen har arrangert kurs og holdt work shops i inn- og utland siden 1997.

Han er en av Norges mest anerkjente og erfarne linedanceinstruktører og har høstet internasjonal anerkjennelse både som instruktør og koreograf. Han holder også kurs andre steder på Romerike.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.