Lindin Gjerdrum (31) fikk diagnosen MS (multippel sklerose) for tre år siden. Hun ønsker å prøve stamcellebehandling i utlandet.

Til det trenger hun 600.000 kroner.

Haugsbakk og Fjeldberg har gjennom sin innsamlingsaksjon de startet via Facebook tidligere i år allerede skaffet om lag 350.000 kroner.

FESTIVAL VED HURDALSSJØEN

Til helgen arrangerer de festival ved Lima i Stensgård, hvor alle inntekter går til Lindin Gjerdrums behandling. Da stiller artister opp gratis på scenen.

Også lokalt næringsliv sponser arrangementet.

- Det er veldig rart å være i denne situasjonen. Det er veldig rørende og selvsagt veldig hyggelig at de står på sånn for å hjelpe meg. Dugnadsånden er kjempegod. Jeg håper å kunne gjennomføre stamcellebehandlingen så fort som mulig. Det er viktig å gjøre dette så tidlig som mulig i sykdomsforløpet. Da gir det best effekt. Det er i Mexico eller Russland som det er aktuelt å få gjort dette, sier tobarnsmoren.

OVERRASKET

Hun forteller at det ikke var mange som visste om hennes diagnose før venninnene dannet Facebook-gruppa Heia Hilde! - Hilde's cheerleaders.

- Jeg hadde snakket bare med mine nærmeste om det. Da dette ble kjent ble mange satt ut. Jeg er svært glad for at Caia og Ida gjør dette for meg. Det er utrolig flott gjort, og det betyr selvsagt veldig mye. Dette er jo noe jeg aldri kunne ha satt i gang selv. Uten deres hjelp ville det blitt vanskelig å kunne få denne behandlingen, sier Hilde.

HOLDER SAMMEN

De tre er klassevenninner fra Nannestad ungdomsskole, og har i tida etter holdt sammen. Lindin Gjerdrum har flyttet til Gjerdrum. Haugsbakk er fortsatt bosatt i Maura, mens Fjeldberg Bjerke bor i Oslo.

- Det har alltid vært oss tre, sier Hilde.

Caia Haugsbakk forteller at de tre venninnene har kontakt så å si hver dag.

- Vi er involvert i hverandres liv, sier hun.

Hun forteller om hjelp også fra uventet hold.

- Vi er etter hvert blitt et helt dugnadsteam som står på for å hjelpe Hilde. Vi er jo veldig glade i henne.

MANGE ARTISTER

Lørdag kan man for 300 kroner oppleve en rekke artister, fra tidlig lørdag ettermiddag og fram til midnatt. På scenen stiller blant andre Emil The Duke, Beate Nes, Thomas Håkonsen, KitFai, Elisabeth Vatndal og Tors Hammer.

- Vi oppdaterer eventuelt med flere artister og annet program på Facebook-siden, sier Caia.

EKSKLUSIVE BOKSEHANSKER PÅ AUKSJON

Cecilia Brækhus har donert et par signerte boksehansker som skal auksjoneres ut til inntekt for Hilde Lindin Gjerdrum MS-behandling.

- Jonas Granås har gjort en kjempejobb for å skaffe disse, sier Ida.

Både privatpersoner og bedrifter kan gi bud.

- Det blir anledning til å gi bud på våre auksjoner via Facebook-siden Heia Hilde! - Hilde's cheerleaders. Hva som skal skje på festivalen lørdag blir oppdatert fortløpende på Facebook-siden HeiaHildeFestival, sier hun.

Også Bjørn Dæhlie stiller på laget. En skitur sammen med ham til Marifjell skal også auksjoneres bort.

Ei landslagstrøye signert av det norske håndballandslaget for kvinner og ei Byåsen-drakt fra Ida Alstad er allerede auksjonert ut.

LES OGSÅ: Mange vil hjelpe Lena

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.