Lindin Gjerdrum (31) fikk diagnosen MS (multippel sklerose) for tre år siden. Hun ønsker å prøve stamcellebehandling i utlandet.

Til det trenger hun 600.000 kroner.

Haugsbakk og Fjeldberg har gjennom sin innsamlingsaksjon de startet via Facebook tidligere i år allerede skaffet om lag 350.000 kroner.

FESTIVAL VED HURDALSSJØEN

Til helgen arrangerer de festival ved Lima i Stensgård, hvor alle inntekter går til Lindin Gjerdrums behandling. Da stiller artister opp gratis på scenen.

Også lokalt næringsliv sponser arrangementet.

- Det er veldig rart å være i denne situasjonen. Det er veldig rørende og selvsagt veldig hyggelig at de står på sånn for å hjelpe meg. Dugnadsånden er kjempegod. Jeg håper å kunne gjennomføre stamcellebehandlingen så fort som mulig. Det er viktig å gjøre dette så tidlig som mulig i sykdomsforløpet. Da gir det best effekt. Det er i Mexico eller Russland som det er aktuelt å få gjort dette, sier tobarnsmoren.

OVERRASKET

Hun forteller at det ikke var mange som visste om hennes diagnose før venninnene dannet Facebook-gruppa Heia Hilde! - Hilde's cheerleaders.

- Jeg hadde snakket bare med mine nærmeste om det. Da dette ble kjent ble mange satt ut. Jeg er svært glad for at Caia og Ida gjør dette for meg. Det er utrolig flott gjort, og det betyr selvsagt veldig mye. Dette er jo noe jeg aldri kunne ha satt i gang selv. Uten deres hjelp ville det blitt vanskelig å kunne få denne behandlingen, sier Hilde.

HOLDER SAMMEN

De tre er klassevenninner fra Nannestad ungdomsskole, og har i tida etter holdt sammen. Lindin Gjerdrum har flyttet til Gjerdrum. Haugsbakk er fortsatt bosatt i Maura, mens Fjeldberg Bjerke bor i Oslo.

- Det har alltid vært oss tre, sier Hilde.

Caia Haugsbakk forteller at de tre venninnene har kontakt så å si hver dag.

- Vi er involvert i hverandres liv, sier hun.

Hun forteller om hjelp også fra uventet hold.

- Vi er etter hvert blitt et helt dugnadsteam som står på for å hjelpe Hilde. Vi er jo veldig glade i henne.

MANGE ARTISTER

Lørdag kan man for 300 kroner oppleve en rekke artister, fra tidlig lørdag ettermiddag og fram til midnatt. På scenen stiller blant andre Emil The Duke, Beate Nes, Thomas Håkonsen, KitFai, Elisabeth Vatndal og Tors Hammer.

- Vi oppdaterer eventuelt med flere artister og annet program på Facebook-siden, sier Caia.

EKSKLUSIVE BOKSEHANSKER PÅ AUKSJON

Cecilia Brækhus har donert et par signerte boksehansker som skal auksjoneres ut til inntekt for Hilde Lindin Gjerdrum MS-behandling.

- Jonas Granås har gjort en kjempejobb for å skaffe disse, sier Ida.

Både privatpersoner og bedrifter kan gi bud.

- Det blir anledning til å gi bud på våre auksjoner via Facebook-siden Heia Hilde! - Hilde's cheerleaders. Hva som skal skje på festivalen lørdag blir oppdatert fortløpende på Facebook-siden HeiaHildeFestival, sier hun.

Også Bjørn Dæhlie stiller på laget. En skitur sammen med ham til Marifjell skal også auksjoneres bort.

Ei landslagstrøye signert av det norske håndballandslaget for kvinner og ei Byåsen-drakt fra Ida Alstad er allerede auksjonert ut.

LES OGSÅ: Mange vil hjelpe Lena

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook