Folk gikk mann av huse for å få med seg storsatsingen Cats i Ullensaker kulturhus. Nå har aktørene bak musikalen startet oppkjøringen til neste prosjekt.

THE ADDAMS FAMILY

- The Addams Family blir det neste store som skjer her. Den har premiere fredag den 13. januar, og det er nok helt i denne meget spesielle familiens ånd, sier regissør Christer Tornell til EUB.

Leder for Ullensaker Teater, Anne Brith Sandsnes, hadde ideen til den lokale utgaven av Cats. Etter å ha fått forestillingene litt på avstand er hun fortsatt overveldet av mottakelsen.

- SJOKKOPPLEVELSE

- Vi svever! Det var en sjokkopplevelse at den skulle slå til så vanvittig. Det kunne ikke gått bedre, sier Sandsnes.

Regissør Tornell sier de ville stake ut en helt annen kurs når de nå skal følge opp Cats-suksessen.

- Etter en musikal som Cats kan du ikke gå en lignende veg. Du må nesten gjøre en u-sving og finne noe som står i fullstendig kontrast, sier Tornell.

NORGESPREMIERE

Musikalen The Addams Family har aldri før vært satt opp i Norge. Den er en kjærlighetshistorie med komiske innslag og dramatikk, basert på en tv-serie fra 60.- og 70-tallet.

- Senere har den blitt en musikal som inneholder mye bra musikk som kanskje ikke er kjent for så mange. Det skal vi gjøre noe med, sier regissøren.

Han forteller at The Addams Family består av noen veldig spesielle medlemmer, som dyrker det mørke på samme måte som de fleste andre dyrker det motsatte.

- Mye av det familien ser er helt naturlig for dem, samtidig som det er en ny verden for oss utenfor som ser inn, forklarer Tornell.

KLART FOR AUDITION

Som i de tidligere produksjonene Oliver og Cats blir det orkester og kor i tillegg til skuespillere, sangere og dansere.

Det blir audition-runder 20,- 21.- og 22. mai. Det er ikke satt noe tak på hvor mange de er på utkikk etter, men stykket handler om familien på syv som får tre gjester på besøk.

- Det er ti roller hvor alle skal mestre sang, dans og teater. Det er mye dialog, sier regissøren.

Kulturhussjef John Jørgen Støa sier de kjenner et visst press av å følge opp Cats-suksessen. Samtidig er erfaringen gull verdt.

- Vi begynner jo å bli veldig flinke, sier Støa med et smil og utdyper;

- Nå føler vi at vi har kontroll fra dag én. Samarbeidet med alle parter glir veldig bra, sier Støa.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.