Cookie-oppskrift med bare fem ingredienser får meg til å smile, både når de lages og når de spises.

Ungdommen vil ha cookies

- Jeg tenkte at jeg skulle lage cookies.
Informasjonen, som nok egentlig er et spørsmål, kommer fra husets ene ungdom. Hun har arvet en del fra sin mor. Det der med kjærligheten til cookies, eller sjokoladekjeks, altså, ikke spørsmålsstillingen.

Mormor var kjeksmakeren

I min barndom var det mormor som sto for kjekslagingen. Konfektkaker, som vi kaller det, er en av mine favoritter av min mormors store julekake-repertoar. Kakebokser med merkelappen «konfektkake» var det som raskest ble tomme, gjerne uten at noen hadde hørt at jeg hadde spurt om lov til å ta . Snodig sak, det der. Jeg er forhåpentligvis tilgitt for barndommens kjekstyveri. Sannsynligvis kan jeg bøte noe på med å fylle nye kakebokser med disse.

Sjokoladekjeks (cookies)

Du trenger:
150 gram mykt smør, romtemperert
2 dl brunt sukker (ikke erstatt med vanlig hvitt sukker)
2 stk. egg, romtemperert
2,5 dl pluss 1 dl hvetemel
100 gram mørk sjokolade
1/4 ts salt, (valgfritt, men anbefales)

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.
1. Pisk sammen smør og sukker til luftig blanding med kjøkkenmaskin. Du kan gjøre dette for hånd også, men det tar tid.
2. Tilsett egg i blandingen, ett av gangen. Bland til eggene er innarbeidet.
3. Hakk sjokoladen i små biter.
4. Rør inn mel, salt og sjokoladebiter i smørblandingen. Bland raskt sammen. Om du lar det blandes sammen for lenge vil blandingen klumpe seg.
5. Gjør klart to stekebrett med bakepapir.
6. Fordel deigen ved hjelp av to spiseskjeer. Deigen gir rundt 20 kjeks. Stek til kjeksene har «satt seg» på kantene og midten fortsatt ser litt halvstekt ut. Det tar 8-12 minutter. Siden deigen ikke inneholder natron eller bakepulver, blir disse kjeksene ganske lyse. Disse kjeksene vil ikke bli så brune så mye som andre kjeks/cookies, på grunn av mangel av natron eller bakepulver.)
7. Avkjøl kjeksene på stekebrettene i 5 minutter før du tar dem av. Cookies vil fortsette å koke på arkene i noen minutter.

FLERE OPPSKRIFTER FRA ODA

Det bor en baker i oss alle! Oppskrift på hvetehorn
Dobbelt kakelykke med ostekake og brownie

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.