Hver onsdag smører Berntsen og Wernerson mat til 60 mer eller mindre faste gjester i kafeen i Moreppen grendehus. De starter klokka sju om morgenen.

- Dette er så morsomt. Vi trives svært godt, sier Berntsen, som har holdt på med dette i 14 år.

Wernerson har litt kortere fartstid på kjøkkenet, men har også flere år bak seg.

POPULÆRT

- Det er så hyggelig at tilbudet blir så godt mottatt. Vi synes jo det morsomt at så mange kommer innom hver onsdag. Det er koselig å drive her, sier hun.

Og tilbudet blir rost opp i skyene.

- Dette er et topp tiltak. Vi er ofte innom og spiser frokost. Her er det kjempegod og billig mat, men det er også viktig å møte andre å snakke med. Det sosiale er selvsagt også veldig viktig, sier Dag Karlsen.

Berntsen forteller at det også ofte er langvegsfarende gjester.

- Vi har gjester blant annet fra Kongsvinger, og noen fra Kløfta.

BEDEHUS OG SKOLE

Moreppen grendehus ble åpnet i 2000. Da var det tidligere bedehuset flyttet 11 meter, bygd om og utvidet. Før det ble bedehus var det skole - Børkje-skolen.

- Velet bestemte å kjøpe huset, og så søkte vi OSL om midler til å utvide. Det fikk vi. Arbeidet er utført på dugnad, sier Thor Engelsrud, tidligere mangeårig leder i velet, nå ansvarlig for utleien.

- Huset er veldig mye i bruk. Alle helger fram til jul er utleid. Mai er en måned med mange konfirmasjoner, og vi har faktisk allerede bestillinger tre-fire år fram i tid, sier Engelsrud.

MALERNE I BUA

I bua som tilhører grendehuset er det et atelier. Der holder det til fire kunstnere som også samles hver onsdag.

- Det er veldig fint å samles her. Da rømmer vi hjemmefra og drar hit for å male. Dette er vårt fristed, sier Bente Westerlund.

Hun forteller at de holder utstilling samtidig med det tradisjonsrike julemarkedet i Moreppen grendehus siste helg i november.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.