• PRINCE-PRAT. Christer Falck og Petter Aagard utvekslet sine Prince-historier med andre fans i foajeen i Ullensaker Kulturhus.
  • DANSET PÅ PRINCE-KONSERT. Emilie Bergersen (15) og Maria Veiby (16) fra Jessheim Dansekompani var med på den kjendisspekkede festkonserten i Kong Rakne der musikken fra pop-ikonet Prince ble hyllet.

To av Norges kanskje mest ihuga Prince-fans, Christer Falck og Petter Aagardinviterte fredag kveld til en storslått musikalsk feiring av det nå avdøde popikonet, med forestillingen Purple Rain – en hyllest til Prince!

To av dem som også er blodfans av den legendariske popstjernen er Eva Risan og Linn Møller Grønsås fra Jessheim, som begge hadde sikret seg billett til showet.

FIKK NÆRKONTAKT MED SUPERSTJERNEN

Prince-festen hadde startet allerede tidlig på ettermiddagen, med Prince-forspill hjemme, og forventningene var på topp før kvelden.

– Jeg var på konsert med Prince i Norge i 2011 og jeg ble dratt opp på scenen og fikk danse med han. Det er et uforglemmelig øyeblikk så minnene strømmer på nå i kveld, forteller Risan.

Til Jessheim hadde Falck og Aagard en rekke kjente og dyktige musikere med seg på laget. Blant dem var D’Sound-legendene Jonny Sjo (bass) og Kim Ofstad (trommer), i tillegg til vokalistene Sisi Sumbundu, Amina Sewali og Odd Einar Nordheim. TV-programleder og rocker Thomas Felberg var også med på notene, og sammen med Falck og Aaberg ble det mellom låtene levert både kjente og ukjente historier om poplegenden. De to møttes i sin tid på en konsert med Prince i utlandet, og etter hvert har deres felles interesse blitt til både bokprosjektet «Prince Schockadelica» og utgivelse av samlealbum.

HEFTIGE RYTMER OG ALLSANG

Det var en godt over halvfull sal som møtte ensemblet da festen ble sparket i gang i Kong Rakne med klassikeren «When Doves Cry», og deretter fulgte popikonets velkjente hits på rekke og rad. Etter en litt rolig første akt ble det raskt fart på dansefoten da bandet, dansere og sangere dro på med en heftig versjon av «1999», og hele salen reise seg og ble med på Petter Aagards invitasjon til å bli med på rytmene.

GRYENDE PRINCE-FANS

Mot slutten var også danserne fra Jessheim Dansekompani med på sette stemningen for kveldens to siste innslag «Kiss» og selvfølgelig til slutt «Purple Rain».

– Det var utrolig gøy å være med her i dag og danse sammen med et sånt stjernelag. Vi er litt unge til at vi kjenner veldig godt til all musikken fra Prince, men låta «Kiss» – den digger vi! konkluderte Emilie Bergersen (15) og Maria Veiby (16) fra dansekompaniet.

SIKRET SEG EKSKLUSIVT LP-UTGAVE

For dem som ville sikre seg noen eksklusive Prince-memorabilia ble det også mulighet for det, samt en prat med både Falck og Aagard som tok seg god tid til å møte kveldens publikum.

– Jeg synes det var en knallbra konsert. Jeg var også på den de hadde i Spektrum, og dette var like bra her i kveld. De er kjempedyktige. Men kvelden er fortsatt ung, og det blir garantert mer Prince-musikk også utover kvelden, forsikret Thomas Fuglesang fra Jessheim, som var en av dem som sikret seg en utgave den norske Prince-tribute-plata «Schockadelica», signert Falck og Aagard.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.