• RÅHOLT: Fjortenåringene Simen Aune og Ninni Fredriksen fra Råholt danset i finalen til MGPjr.
  • FINALE: Nora Glømmen Ege (15) fra Eidsvoll danset med vinneren av finalen i MGPjr.

Lørdag kveld ble låtskriver- og sangkonkurransen for barn og unge, Melodi Grand Prix Junior (MGPjr), arrangert for 16. gang. Årets vinner, Oselie (14) fra Nordfjordeid, hadde med seg tre dansere fra Eidsvoll. Simen Aune, Ninni Fredriksen og Nora Glømmen Ege. De danser alle til vanlig i Eidsvoll Ballettsenter. Nora har danset i ti år, Ninni i åtte år, mens Simen har danset i to, men har tidligere mye erfaring fra turn.

– Jeg gikk på turning hver dag bortsett fra søndag før. Da jeg sluttet med det ble det litt lite å gjøre, så da begynte jeg å danse, og syns det var veldig gøy, sier Simen, som også danser hos Quick Style studio i Oslo. I tillegg går han også på amerikansk fotball.

– 1,5 millioner seere

De tre fikk til sammen danse tre ganger. Først i førsterunden, så i superfinalen, og til slutt da Oselie framførte vinnerlåten.

– Det er det morsomste, å få danse flere ganger, sier Nora.

Det var mange mennesker som fikk med seg både sangen og dansen. Mange hadde møtt opp for å se, og enda fler hadde benket seg foran tv-en.

– Det var 15.200 tilskuere i salen, og 1,5 millioner seere på tv, forklarer Ninni.

Det er ikke hvem som helst som får danse for MGPjr, Det var 1000 påmeldte til audition, hvor 500 fikk prøve seg hos NRK på Marienlyst. Bare 80 fikk være med på runde to, og til slutt satt de igjen med 24 dansere fordelt på ti artister.

– Alle skulle danse for to artister hver, forklarer Ninni. Både hun, Nora og Simen endte opp hos vinneren Oselie Henden. Oselies sang «Verda vår» ble stemt fram som den beste sangen av 1255 innsendte bidrag og ti finalister.

Håper at de ringer igjen

De unge danserne er veldig fornøyd med opplegget til MGPjr, og sier at de ble godt ivaretatt mens det pågikk. Egentlig har de bare én ting å utsette på hele greia.

– Det er kjedelig at vi er ferdig alt.

Ninni og Nora har vært med og danset på MGPjr flere ganger før, mens Simen var med for første gang.

Det er ikke auditions hvert år, så de håper alle sammen at de skal bli oppringt og spurt om å få være med til neste år også.

I mellomtiden skal Ninni Fredriksen og Nora Glømmen Ege være med på osloforestillingen av teaterstykket «Putti Plutti Pott og Julenissens skjegg» som settes opp i vinter.

Fakta MGP Junior

  • En norsk låtskriver- og sangkonkurranse for barn og unge mellom åtte og femten år.
  • Arrangeres av NRK.
  • Avholdt årlig siden 2002.
  • Vinnerlåten avgjøres ved publikumstemmer.
  • Alle sjangre er tillatt.
  • Sangene må være mellom 2:30 og 3:00 minutter lang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.