Vi kan snakke om mattrender og nye impulser, men det som nok aldri kommer til å bli mindre populært er nybakst, som disse havrerundstykkenes.

De sier at bare duften av nybakt brød kan øke prisen på en bolig. De har tydeligvis bakt mye i hovedstaden vår det siste året. Jeg skal ikke selge hus, men var bare litt lei de vanlige halvstekte rundstykkene, og trengte noe ferskt til frokostbordet. Nå skal jeg ikke lure noen til å tro at disse havrerundstykkene tar kort tid. De blir knust av de halvstekte tidlig i oppløpet, men er også så mye bedre både i smak og i metthet.

LES OGSÅ: Slik lager du brød uten å kna deigen

Havrerundstykker

16 stk.

Du trenger:

500 g hvetemel

400 g grovt sammalt hvetemel

100 g havregryn

1 pk tørrgjær/ 50 g fersk gjær

6 dl kefir eller kulturmelk

125 g smør

1 egg

1 ts salt

2 ss smør til pensling

Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en kjele over middels varme. Tilsett kefir og varm til fingervarme.

2. Ha gjæren i en bakebolle og rør ut gjøren med smørblandingen. Tilsett egg og salt og bland det godt.

3. Tilsett sammalt hvetemel. Ha i havregryn og rør inn med en sleiv. Tilsett til slutt hvetemelet og kna til en fast deig.

4. Dekk til bollen og la det heve i en time.

5. Ha deigen på et melet overflate, rull til en pølse og del i 16 like store biter.

6. Form til runde rundstykker og legg dem på to stekebrett med bakepapir. Sett til heving under et kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter.

7. Smelt smør og pensle rundstykkene. Stek ved 225 ° C i 10-12 minutter.

LES OGSÅ: Kan du tenke deg å ha et EIF-brød til frokost? Nå har du muligheten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.