Kreative husmødre er en gjeng damer som har ett felles prosjekt i løpet av året, og det er julemessa. Så kom det en henvendelse fra Lise Kragset Furuseth, som sammen med mannen sin, Pål Mogens Furuseth, eier SkiHurdal - tidligere Hurdal skisenter.
LES OGSÅ: Strikket over 100 sitteunderlag

VESTER

- Lise lurte på om noen av oss hadde en strikkemaskin. De ansatte under WC i Telemark 23. - 26. februar skulle utstyres med antrekk i Marius-mønster. Vi tenkte som så at skulle de først få slike ullplagg, så måtte de i det minste være håndstrikket, sier Bente Sørgård. Sammen med søster Irene Eriksrud er hun primus motor i strikkegruppa.
Det ble gitt klarsignal fra Design of Norway om tillatelse til å bruke Marius-mønsteret, og 21. desember kom garnet på døra til de 13 som hadde sagt seg villige til å strikke til sammen 20 voksenvester, åtte barnevester, 10 luer og til par pulsvanter. Siden den gang har det blitt strikket og strikket rundt i de hurdalske hjem.
- Vi er alle i arbeid, men har benyttet hver ledige stund når vi er hjemme, forteller Bente.
LES OGSÅ: Hurdøling med strikkebok

Mange timer med rundpinnene

Det er erfarne strikkere som holder i rundpinnen. Sånn i snitt bruker de 13 til 14 timer på en voksenvest. Nå er de største vestene ferdig, og nå står barnevester, luer og pulsvanter for tur. Hovedfargen er koksgrå, mens mønsteret strikkes i lysere grått, hvitt og lyst turkis.
- Vi har fortsatt mange timer strikking foran oss, men vi har kontroll. Vi skal levere varene i tide, lover Bente.
LES OGSÅ: Fra NM-medaljer til verdenscup

NORSK OG LOKALT

Miriam Øversjøen er markedssjef i SkiHurdal.
- Disse strikkeplaggene er norske og hyggelige med røtter i Hurdal. Det passer godt inn i SkiHurdals policy, sier hun.
Hun forteller at det er lagt strenge restriksjoner på bruk av det velkjente Marius-mønsteret.
Marius og Stein Eriksen var to brødre som herjet i de internasjonale alpinbakkene på 1940- og -50-tallet.
- Det var mor til guttene som kreerte det populære mønsteret og kalte det opp etter den ene sønnen sin, forteller Miriam.
Hun synes det er morsomt at de ansatte under WC i Telemark kan iføre seg et ordentlig og lokalt håndverk fra Hurdal og også på den måten promotere bygda både nasjonalt og internasjonalt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.