redaksjon@eub.no | 63 92 27 00

De tre musikerne har nylig funnet hverandres felles ståsted, og har slått seg sammen for og blant annet presentere et knippe av Ludwig van Beethovens berømte komposisjoner for cello, klarinett og piano. Denne helga møtte de, initiativtaker Merethe Roos som opprinnelig kommer fra Frilseth i Eidsvoll, sitt hjemmepublikum på Kafé Henrik.

LES OGSÅ: Roos' trio tar med publikum på en musikalsk historiereise

Varmt og stemningsfullt

Med skumrende høstvær utendørs passet det bra å ta turen inn på Kafé Henrik denne høstkvelden.

- Dette var virkelig flott, og kulturkafeen er utrolig viktig for oss. Vi er ofte på konserter her, og følger med på det som skjer, forteller Harry og Lillemor Johansen, som satt på første rad, og ga kveldens utøvere stor applaus for hver framførelse.

Historiefortelling

I løpet av konserten var det også duket for en aldri så liten reise tilbake til midten av 1700-tallet - både verbalt og musikalsk.

- Som utflyttet eidsvolling er det så utrolig hyggelig og kunne være tilbake her i dag, og ikke minst se så mange kjente ansikter, sa Roos, som holdt musikkhistorisk foredrag, før hun stemte opp celloen, sammen med sine medmusikanter denne kvelden.

Forsker på 1700-tallet

Blant publikum var både familie og venner på plass, men også mange som bare hadde tatt turen for å få med seg ettermiddagens hendelser på kulturkafeen.

- Det er kjempehyggelig å være her, og nå håper vi dere skal kose dere med litt historiske tilbakeblikk til en tidsepoke jeg aldri kan få nok av å fortelle om, sa Merethe Roos, før hun ga sitt hjemmepublikum en liten innføring i også hvordan også pressen omtalte kveldens stjernekomponist - Ludwig van Beethoven - tilbake i hans tid.

Med seg hadde hun også en cello fra 1721! Litt tidligere enn da klarinetten gjorde sitt inntog, som var nærmere tjue år senere.

Lover gjensyn

Roos er nylig ansatt som professor i historie ved Høgskolen i Telemark, og 1700-tallet, da Beethoven skrev sine tidlige verker, er ett av hennes forskningsfelt.

- Det er første gang vi spiller sammen, og at publikum var sånn med, var veldig koselig, sier Roos, etter konserten. Debuten skal bli fulgt opp av nye konserter kort tid framover.

- Dette var en flott anledning for oss å prøve oss sammen for første gang. Nå har vi allerede booket mange spillejobber framover, og vi kommer nok snart tilbake. Kanskje også hit til Kafé Henrik, sier Roos.

LES OGSÅ: Storband-jazz i Kafé Henrik

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.